HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra saldırısı sonrası köprüden geçen türbanlı kadın tartışılıyor

Londra'daki Westminster Köprüsü'nde yerde yatan bir mağdurun yanından elinde telefonuyla geçerken görüntülenen türbanlı kadın sosyal medyada hedef alındı.

Londra saldırısı sonrası köprüden geçen türbanlı kadın tartışılıyor

Londra'da 5 kişinin hayatına mal olan ve IŞİD (DEAŞ) üstlendiği terör saldırısı sonrası dini ayrımcılık içeren bir tartışma büyüyor.

ELİNDEKİ TELEFONLA KÖPRÜDEN GEÇEN TÜRBANLI KADIN TARTIŞMA KONBUSU OLDU

Saldırganın arabayla kaldırıma çıkıp bir de polis memurunu bıçakladığı eylemde en az 40 kişinin yaralandığı ve 5 kişinin hayatını kaybettiği yer Westminster Köprüsü oldu. Olayın hemen sonrasında o köprüden elinde telefonuyla türbanlı bir kadın geçti.

TARTIŞMA ULUSLARARASI BOYUTA ULAŞTI

Kadın yürürken yan tarafta birisi yerde yatıyordu. Basına yansıyan fotoğraflarda görülen bu kadın sosyal medyada hedef alındı.

'Texas Lone Star' adlı Twitter kullancısı belki de trollük yaptı... Ancak bu kadını hedef alarak uluslararası bir tartışma başlatmış bulundu.

Kullanıcı, 'Müslüman kadın yerde can çekişen adamın yanından elini kolunu sallayarak, telefonuyla ilgilenerek geçiyor.' dedi. Ayriyeten '#BanIslam' yani İslam'ı yasaklayın etiketini kullandı.

KADINI SAVUNANLAR DA OLDU

Başka kullanıcılar kadını savunmak istediler.

Lisa Scott, kadının çok korkmuş göründüğünü ve bunun normal olduğunu yazdı Teksas Lone Star'a.

Scott, 'Kadın İngiliz ve terör saldırısı ortasında kalmış... Tabii ki de korkmuş görünüyor' dedi cevabında.

'UTANÇ KAYNAĞISIN' DEDİLER

Başka bir kullanıcı ise Teksas Lone Star adlı kullanıcıya 'utanç kaynağısın' dedi.

Şimdi tartışma devam ediyor.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da türbanlı kadını hedef alan adamın bu olaydaki 'gerçek canavar' olduğunu düşündüklerini belirtiyorlar.


En Çok Aranan Haberler