HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'da müslümanlara saldıran saldırganın kimliği belli oldu

İngiltere’de gece 00.20 sularında Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi'nde teravihten çıkan Müslümanların üzerine kiraladığı aracı sürerek bir kişinin ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın 48 yaşındaki Darren Osborne olduğu açıklandı. Saldırganın İngiltere’nin batısındaki Cardiff bölgesinden olduğu, polisin bölgede kapsamlı araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Londra'da göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Finsbury Park semtindeki camii yakınlarında minibüsle düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı.

"BÜTÜN MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRMEK İSTİYORUM"

İngiltere hükümeti olayı "terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Camii çıkışındaki kalabalık tarafından yakalanan 48 yaşındaki şüpheli daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Görgü tanıkları minibüsten çıkarak kaçmaya çalışan saldırganın "Bütün Müslümanlar'ı öldürmek istiyorum” diye bağırdığını aktardı.

YARALILARDAN DURUMU AĞIR OLANLAR VAR

Saldırı Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camii'ndeki teravih namazının dağılmasının hemen ardından yerel saatle 00:20'de düzenlendi. Saldırı camiye 150 metre mesafedeki Müslüman topluluğun gittiği Müslüman Refah Evi'nin önünde gerçekleştirildi. Görgü tanıkları minibüsün camiden çıkanları hedeflediğini söylüyor. Polis kurbanların hepsinin Müslüman olduğunu ve yaralıların bir kaçının durumunun ağır olduğunu açıkladı.

"BENİ ÖLDÜRÜN, GÖREVİMİ YAPTIM"

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı saldırganın bütün Müslümanları öldürmek istediğini söyledi. Abdul Rahman isimli kişi "Minibüsten çıkan adam kaçmaya başladı. Bütün Müslümanları öldürmek istiyorum diye bağırıyordu. Adamın karnına bir yumruk attım. Sonra başkaları da bana katıldı. Polis gelene kadar onu yerde tuttuk” dedi. Başka görgü tanıkları ise gözaltına alınan adamın ayrıca "Beni öldürün görevimi yaptım” dediğini de aktardı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Londra'da bir kişinin ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın 48 yaşındaki Darren Osborne olduğu açıklandı. Saldırganın İngiltere’nin batısındaki Cardiff bölgesinden olduğu, polisin bölgede kapsamlı araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi.

CAMİ ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ARTACAK

Başbakan Theresa May olayın ardından acil güvenlik ekibini topladı. May olayla ilgili açıklamasında bu ay yaşanan ikinci terör saldırısı olduğunu söyledi ve saldırıyı "iğrenç” olarak tanımladı. May, "Bu sefer bu kutsal ayda beraber dua eden masum İngiliz Müslümanlar hedef alındı” dedi. May, ek polis kaynaklarının görev yapacağını ve polisin camiiler ve çevresindeki güvenliği artıracağını açıkladı.

İNGİLTERE'DEKİ 4'ÜNCÜ TERÖR SALDIRISI

Bu saldırı İngiltere'de son dört ayda düzenlenen dördüncü terör saldırısı. Mart ayında Londra'da Westminister Köprüsü'nde 5 kişinin, Mayıs ayında Manchester'da 22 kişinin, Haziran ayında Londra Köprüsü'nde ise 8 kişinin hayatına mal olan saldırılar düzenlenmişti. Olay yerine giden İngiltere'nin Topluluklar Bakanı Sajid Javid de olayı bir nefret suçu olarak tanımladı. Javid, nefret suçuna sıfır hoşgörü gösterileceğini söyledi.

"HOŞGÖRÜ, ÖZGÜRLÜK VE SAYGI GİBİ DEĞERLERİMİZE SALDIRIDIR"

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan ise "Masum insanları hedef alan bu korkunç terör saldırısından etkilenenler için dua ettiğini” söyledi. Khan, "Bu belli bir topluluğa yapılan saldırı gibi duruyor. Ancak aynı zamanda Manchester, Westminster ve Londra Köprüsü'ndeki gibi ortak hoşgörü, özgürlük ve saygı gibi değerlerimize de bir saldırıdır” dedi.

İngiltere'deki sivil toplum kuruluşu Tell Mama, Manchester ve Londra saldırılarının ardından ülkede Müslümanlara yönelik nefret suçlarında büyük bir artış yaşandığını açıkladı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler