HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'nın ünlü galerisi selfie'leri sergileyecek

Kentin en bilinen modern sanat galerilerinden Saatchi, selfie'lerinizi göndermenizi istiyor. Galeri, büyük ressamların otoportrelerinin yanında ünlülerin de selfie'lerini sergileyecek. Bir sanat dalı olarak selfie'nin önemi incelenecek.

Londra'nın ünlü galerisi selfie'leri sergileyecek

Steven McIntosh

BBC Muhabiri

Kylie ve Kendall Jenner, Kim Kardashian gibi isimler sosyal medyada selfie'leriyle çok konuşuluyor.

Selfie çekerken aklınızda bulunsun, bir sanat eseri yaratıyor olabilirsiniz.

Londra'nın en bilinen modern sanat galerilerinden Saatchi, bir sanat dalı olarak selfie'nin önemini inceleyeceği yeni sergisini hazırlıyor.

Sergide Vincent Van Gogh ve Rembrandt gibi isimlerin otoportreleri yanında, günümüzde Kim Kardashian gibi ünlülerin paylaştığı selfie'ler de yer alacak.

Sanatseverler de sergiye selfie'lerini gönderdikleri takdirde "From Selfie to Self-Expression" (Selfie'den Kendini İfade Etmeye) sergisinde yer alma şansı yakalayabilecek.

Akıllı telefonların icadından bu yana selfie'nin popülaritesi gittikçe arttı.

2013'te Oxford Sözlükleri "selfie"yi yılın kelimesi seçti.

Ünlü selfie'ler

Ünlü komedyen Ellen DeGeneres'ın Oscar Ödül Töreni'nde çektiği selfie en çok retweet edilen fotoğraf oldu. 2014 yılında sunduğu törende Degeneres, çok sevilen bir grup ünlüyü bir araya getirmeyi başarmıştı.

İngiliz astronot Tim Peake uzaydan çektiği selfie'sini paylaşarak internetin ilgisini kazanmıştı.

Eski İngiltere Başbakanı David Cameron, Eski Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ve eski ABD Başkanı Barack Obama, Nelson Mandela'nın anma töreninde selfie çekerken

Saatchi Gallery'nin yönetim kurulu başkanı Nigel Hurst, akıllı telefonların toplumun teknolojiyi kendini ifade etmek için kullandığına bir örnek olduğunu belirtti.

"Cep telefonu teknolojisi fotoğraf makinelerini yakaladığından beri, selfie birçok yönden günümüzün dijitalleşmiş ve teknolojik olarak gelişmiş kültürüne geçişimizin bir örneği" diyor.

Van Gogh (solda) ve Rembrandt (sağda) otoportreleri

Galeri ayrıca dünyanın her yerinden sergiye katılmak isteyen kişilerin ilginç selfie'lerini #SaatchiSelfie adı altında başlatacağı yarışmaya göndermelerini istiyor.

"From Selfie to Self-Expression" adlı sergi 31 Mart'ta başlayacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler