HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lübnan-Suriye sınırındaki çatışmalar

Lübnan ordusunun Suriyeli sığınmacıların kaldığı mülteci kamplarını bombalamasının ardından çaresiz durumda kalan binlerce insanın yardımına İHH'nın yetiştiği kaydedildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın sınır kasabası Arsal ve çevresinde ordu güçleri ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmaların ardından yaklaşık 10 bin kişinin Lübnan içinde tekrar mülteci durumuna düştüğü belirtildi.

Arsal'daki 40 kadar Suriye kampının 25'inin Lübnan ordusu tarafından bombalandığı, 17'sinin tamamen kullanılamaz hale geldiği, 8'inin ise büyük zarar gördüğü aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bu kamplarda Lübnan İğasiyye kurumu ile ortaklaşa projeler yapan İHH'nın yardıma muhtaç mültecilere gönderdiği yardımlar Arsal'daki Hizbullah noktasından geri çevrildi. Ancak kanaat önderlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının araya girmesiyle geçici ateşkes sağlanmasıyla gıda yardımlarının girişine izin verildi. Ardından bölgeye giren İHH-İğasiyye ekipleri, 20 bin dolayında aileye peynir, zeytin, süt, makarna gibi gıda malzemelerinden oluşan yardım paketi dağıttı."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler