HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Macar gazeteci tepkiler üzerine Türklerden özür diledi

Makedonya’da özel televizyon kanalı Sitel'in Genel Yayın Yönetmeni Dragan Pavloviç Latas, anahaber bülteninde konuğu olan muhalefet lideri Zoran Zaev’e “Türk gibi yalan söylüyorsunuz” dedi.

Macar gazeteci tepkiler üzerine Türklerden özür diledi

Yayından sonra Türk partileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan büyük tepki toplayan Latas geri adım atarak, "kendini rencide olmuş hisseden" tüm Türklerden özür dilediğini, yaptığının bir gaf olduğunu ve bir daha tekrarlanmayacağını söyledi.

Latas, tüm Türklerden teker teker özür dilediğini, Türk milletinden ve Türk devletinden de özür dilediğini ifade etti.

TÜRK ELÇİDEN KINAMA

Latas’ın sarf ettiği sözler üzerine Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil bir kınama bildirisi yayınladı.

Açıklamada, Latas’ın "yüce Türk milletine karşı kullandığı kabul edilemez çirkin ifade" şiddetle kınandı. Açıklamada, “Türk milleti ve devletinden bilahare özür dilemiş olsa da bu çirkin davranışı telafi etmekten uzaktır” denildi.

Hükümet yanlısı yayınlarıyla bilinen "Sitel" televizyon kanalındaki haber bülteninde, Genel Yayın Yönetmeni Latas, muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'e "Türk gibi yalan söylüyorsun" sözünü sarf etmişti.

PROTESTO EDİLMİŞTİ

Sitel TV önünde toplanan bir grup, Türklere hakaret eden Latas'ı protesto etmişti.

Televizyon binasının önünde açıklama yapan Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) Genel Başkanı Erdoğan Saraç, kullanılan çirkin ifadelerinin Türk milleti için kabul edilemez olduğu belirtmişti.

Aynı televizyon kanalının daha önce de Makedonya'daki Türklere hakaret ettiğini anımsatan Saraç, "TMBH olarak bunu sonuna kadar kınıyoruz. Yalnız gazetecinin değil, televizyonun da Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemesini talep ediyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmezse Makedonya'da hukuki süreç başlatacağız" demişti.

(AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler