HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Macaristan'da mahkemede Erdoğan videosu izletildi

Macaristan Erpatak Belediye Başkanı Orosz, İsrail'i eleştirdiği için mahkemede ifade verdi. Orosz, kendisini savunurken Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' videosunu izletti. Orosz, videoyu Macarca alt yazılı olarak izlettirerek, herkesin haksızlığa Erdoğan gibi tepki göstermesinin önemli olduğunu belirtti ve bu tepkiler gösterilse İsrail'in bu kadar pervasızca insan öldüremeyeceğini söyledi.

Macaristan'da mahkemede Erdoğan videosu izletildi

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla 2014'te eylem düzenleyen Macaristan Erpatak Belediye Başkanı Zoltan Mihaly Orosz, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle açılan davada hakim karşısına çıktı.

Eger Şehir Mahkemesinde görülen davada savunma yapan Orosz, iki yıl önce düzenlenen protestoda söylediklerinin bugün de arkasında olduğunu, İsrail'in Filistinlilere karşı soykırım suçu işlediğini ve kendisinin bunu eleştirmeye devam edeceğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 'ONE MINUTE' VİDEOSUNU İZLETTİ

Orosz, savunma kapsamında Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Gazze Ortadoğu İçin Model" oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e gösterdiği tepkiyi içeren videoyu Macarca alt yazılı olarak mahkeme heyetine izlettirerek, ''Şimdi Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın o dönemde haksızlığa gösterdiği tepki benim tepkiden daha sert. O'na da dava açabilecek misiniz? Dünyadaki diğer liderler de Erdoğan kadar tepki gösterebilse İsrail bu kadar pervasızca masum insanları öldüremez'' dedi.


En Çok Aranan Haberler