HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Macron'un partisinden Fransa'ya 'siyaseti yenileme sözü'

Fransa'da ekonomik büyümeyi hızlandıracak geniş kapsamlı reformlar için parlamentoda güçlü destek isteyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi parlamentoda çoğunluğu kazandıktan sonra ülkedeki siyaseti yenileme sözü verdi. Macron'un merkezci İlerleyen Cumhuriyet (LREM) partisi ve merkez sağ müttefiği, seçimlerde parlamentonun alt kanadında 577 sandalyenin 350'sini kazandı. Dünkü seçimlere katılım oranı İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yapılanlar arasında en düşük seviyedeydi.

Macron'un partisinden Fransa'ya 'siyaseti yenileme sözü'

Hükümet sözcüsü Christophe Castaner, seçmenlerin yüzde 50'sinden fazlasının sandığa gitmediği seçimlerde kullanılmayan oy oranının siyasi sınıf için bir başarısızlık olduğunu ve Fransa siyasetinde değişiklik ihtiyacını gösterdiğini söyledi.

Castaner, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, "Gerçek zafer dün kazanılmadı, beş yıl sonra bir şeyleri değiştirdiğimizde olacak" dedi.

Dün yapılan seçimlerdeki düşük katılım oranı işçi sendikalarının güçlü olduğu ve sıkça sokak protestolarına başvurduğu Fransa'da hedeflediği politikaları hayata geçirirken Macron'un temkinli olması gerekeceğine işaret ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler