HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkeme, seyahat yasağını durdurdu

Hawaii Federal Mahkemesi, 6 ülkeye getirilen seyahat yasağını saatler kala durdurdu.

Mahkeme, seyahat yasağını durdurdu

Hawaii Federal Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'un 6 ülkeye getirdiği seyahat yasağını durdurma kararı aldı.

Seyahat ve vize yasağının 6 ülke için perşembe günü yürürlüğe girmesi bekleniyordu. Mahkeme, durdurma kararını, kararın yürürlüğe girmesinden kısa bir süre önce durdurmuş oldu.

ABC News'in bildirdiğine göre, Bölge Hakimi Derrick Watson, kararın Hawaii'den yasağın kaldırılmasına yönelik gelen şikayet üzerine alındığını belirtti.

Yasak kararının imzalanmasından sonra Hawaii'de konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde, yasağın bir ayrımcılık içerdiği sonucuna varıldı. Yasağın ayrıca, Hawaiililerin, bu ülkelerden gelebilecek akrabalarının ülkeye girişinin engellenmesi anlamına geldiği ifade edildi.

Eyalette yapılan tartışmalarda, seyahat yasağının, bölge turizmine zarar vereceği ve eğitim hakkını kullanmak isteyen öğrenciler için de zorluk çıkaracağı sonucuna varıldı.

Beyaz Saray ABD Başkanı Donald Trump'un nüfusunun çoğu Müslüman altı ülke vatandaşlarına üç ay yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladığını duyurmuştu. Vize sınırlaması getirilen ülkeler İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya olarak açıklanmıştı. Daha önce yasağa dahil olan Irak, listeden çıkarılmıştı.

Trump: Benzeri görülmemiş bir yetki aşımı

ABD Başkanı Donald Trump, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, kararın benzeri görülmemiş bir yetki aşımı olduğunu söyledi.

Çeviri: Özkan Randa

Mynet.com Haber Editörü


En Çok Aranan Haberler