HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkemeden Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı

14 Aralık operasyonu kapsamında, 'terör örgütü lideri olmak ve yönetmekle' suçlanan Fethullah Gülen hakkında 1. Sulh Ceza Hakimliği yakalama kararı çıkardı.

Mahkemeden Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı

14 Aralık soruşturması kapsamında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında, 'terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine çıkarılan yakalama kararı, 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre, yakalama talebinde bulunan Savcı Hasan Yılmaz, yaptığı yakalama talebi başvurusunda Fethullah Gülen'e şu suçlamalar yöneltildi:

Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak (TCK 109/2 maddesi uyarınca 2 yıldan 7 yıla kadar hapis)İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma (267/7 maddesi uyarınca 3 yıldan 7 yıla kadar hapis)Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme (TCK 314/1 uyarınca 10 yıldan 15 yıla kadar hapis)Savcı Yılmaz, Gülen'in '1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediğini' belirtti ve "giriş çıkış kayıtlarından anlaşıldığı üzere halen ABD'de yaşayan Gülen'in suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığını" öne sürdü.

Savcı, 'uzun süreden beri yurt dışında olması nedeniyle kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediğinin anlaşıldığını' ifade etti ve "Şüpheli Fethullah Gülen hakkında yakalama emri düzenlenmesi" talebinde bulundu.

Dumanlı serbest, Karaca tutuklu yargılanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce 14 Aralık operasyonuna değindiği bir konuşmada, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.

Bugün ayrıca 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yedi kişi daha serbest kalırken, gözaltına alınıp ifadesi tamamlanan 12 kişiden 4'ünün ise tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Tutuklu yargılanacak kişiler arasında Samanyolu Yayın grubu başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürü Tayfun Ergüder de bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler