HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malezya: 'Depreme neden olan' çıplak turistler mahkemede

Yerli halkın kutsal saydığı Kinabalu Dağı'da çıplak poz verdikleri için haklarında dava açılan 4 turist suçlamaları kabul etti. Aralarında bu 4 kişinin de bulunduğu 10 turistin çıplak poz verdikleri için dağın altında depreme neden olduğu öne sürülüyor.

Malezya: 'Depreme neden olan' çıplak turistler mahkemede

Malezya'da yerli halkın kutsal saydığı Kinabalu Dağı'da çıplak poz verdikleri için haklarında dava açılan dört turist suçlamaları kabul etti.

İngiliz vatandaşı Eleanor Hawkins, Kanadalı kardeşler Lindsey ve Danielle Peterson ile Hollandalı Dylan Snel, "halkı rahatsız ettiklerini" söylediler. Turistler, edebe aykırı davranmakla suçlanıyorlar.

Aralarında bu dört kişinin de bulunduğu toplam 10 turistin, çıplak poz verdikleri için geçen Cuma dağın altında 5.9 büyüklüğündeki bir depreme neden oldukları öne sürülüyor. Depremde 18 kişi ölmüştü.

Dağın bulunduğu Sabah Eyaleti'nin Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan, çıplak turistlerin dağın ruhunu öfkelendirdiğini iddia etmişti.

TIKLAYIN: 'Depremin sorumlusu çıplak turistler'

Savcılara göre turistler dağa tırmandıktan sonra birbirleriyle iddiaya girdiler, üstlerini çıkardılar. Turistler, dağın kutsal olduğunu söyleyen mihmandara "kapa çeneni" "cehennem ol" gibi sözcüklerle "hakaret ettiler".

BBC muhabiri Jennifer Pak, öldükten sonra ruhlarının buraya gideceğine inanan birçok kişinin turistlere büyük öfke duyduğunu söylüyor.

TURİSTLERE HAPİS VE PARA CEZASI

Duruşmanın sonunda ise kutsal kabul edilen Kinabalu Dağı'nda çıplak fotoğraf çektiren 4 turist, kamu ahlakını bozmaktan üçer gün hapis ve 5 biner ringiti (yaklaşım 3 bin 700 lira) cezaya çarptırıldı.

Turistler salı gününden bu yana tutuklu oldukları için bugün ilerleyen saatlerde serbest bırakılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler