HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malezya'dan Türkiye'ye tepki: Neden haber vermediniz

Malezya, Türkiye'nin IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalışırken yakaladığı militanları hiçbir uyarıda bulunmadan Kuala Lumpur'a yollamasına tepki gösterdi. Reuters'ın bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberine göre tamamı yabancı olan şüpheliler, IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye tarafından yakalanıp sınır dışı edildi.

Malezya'dan Türkiye'ye tepki: Neden haber vermediniz

Kaynak, "Türkiye uluslararası protokolü takip edip, ilk önce onları son görüldüğü yere götürmeli ardından sınır dışı edilecek kişilerin gönderileceği ülkeyi bilgilendirmeliydi" dedi.

​'TÜRKİYE'DEN SINIR DIŞI EDİLEN EN AZ 16 MİLİTAN ARANIYOR'

Malezya'ya giriş yaptıktan sonra kaç şüphelinin kaybolduğu bilinmezken, Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmed Zahid Hamidi, geçen hafta Türkiye'den sınır dışı edilen en az 16 militanı aradıklarını açıklamıştı.

Polise göre Türk yetkililer, şüphelilere Malezya'ya sınır dışı edilme seçeneği sundu. Diğer ülkelerle vizesiz anlaşması olduğu için çoğunun Malezya'yı seçtiği belirtildi.

19 Ağustos'ta ülkenin başkenti Kuala Lumpur'da başlayacak olan Güneydoğu Asya Oyunları'ndan önce güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı ülkede, terörle mücadele ekipleri 6 saatlik baskınlar sonucu 400'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.


En Çok Aranan Haberler