HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliki: Musul'un düşmesi Ankara'da planlanan komplo

Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki, "Musul'un düşmesinin Ankara'da planlanan bir komplo olduğunu" söyledi ve "komplonun Erbil'e hareket etti" dedi.

Maliki: Musul'un düşmesi Ankara'da planlanan komplo

Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki, "Musul'un düşmesinin Ankara'da planlanan bir komplo olduğunu" söyledi ve "komplonun Erbil'e hareket ettiğini" belirtti.

Irak Meclisi'nde Musul'un düşmesini soruşturan komisyon, eski Başbakan Nuri El Maliki'nin askeri başarısızlıklardan sorumlu tutulmasını ve yargı önünde hesap vermesini istemişti.

Maliki'yle birlikte 30'un üzerinde üst düzey yöneticinin Musul'un düşüşünden sorumlu olabileceği kanaatine varan komisyon, eski Musul Valisi Athil el Nujaifi'nin de yargılanması gerektiğini ifade etmişti.

TIKLAYIN - 'Musul'un düşmesinden Maliki sorumlu'

Komisyonun kararını Facebook sayfasından kınayan eski Başbakan Maliki, kararın hiçbir değer taşımadığını ifade etti. Maliki, "Musul'da yaşananlar Ankara'da planlanan bir komploydu. Komplo daha sonra Erbil'e hareket etti" dedi.

Meclis komisyonundan geçen ve Maliki ile birlikte 30'un üzerinde yetkilinin yargılanmasının yolunu açan kararın ardından bir açıklama yapan Meclis sözcüsü Salim el Jaburi, "Hiç kimse kanunların üzerinde değildir. Yargı görevini ihmâl edenleri cezalandıracaktır" demişti. Komisyon kararının Meclis genel kurulunda oylanması bekleniyor.

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul, geçen yıl Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçmiş ve Irak ordusu örgüte karşı hiçbir direniş göstermeden mevzileri terk etmekle suçlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler