HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manchester United için çare Mourinho mu?

Chelsea'den kovulan ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun adı giderek daha fazla Manchester United ile anılıyor. BBC futbol yazarı Phil McNulty, Mourinho'nun Old Trafford'a neler katabileceğini yazdı.

Manchester United için çare Mourinho mu?

Phil McNulty

BBC Sport Futbol Yazarı

Chelsea'de görevine son verilen ünlü Portekizli menajer Jose Mourinho, adım adım Manchester United'a yaklaşıyor.

Mourinho'nun menajerleri dün Old Trafford'da Louis van Gaal sonrası dönemi planlamaya çalışan Manchester United yetkilileriyle görüştü.

Van Gaal hâlâ görevinin başında ve sözleşmesi de 2017'ye kadar devam ediyor. Ancak Manchester United yönetiminin Mourinho ve temsilcileriyle giderek daha yakın dirsek temasına geçmeye başlaması, van Gaal'in sezon sonunda görevini kendini 'özel biri' olarak niteleyen Mourinho'ya devredebileceği beklentilerini güçlendirdi.

Şu ana kadar Mourinho'ya iletilmiş resmi bir teklif yok.

Ancak, Premier Lig şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sadece 7 ay sonra Aralık ayında Chelsea'den kovulan Mourinho'nun Manchester United'la görüşmelerde motivasyonunu artıran bir diğer konu da ezeli rakiplerinden İspanyol Pep Guardiola'nın Manchester City'nin başında olması.

Kariyeri boyunca hep tartışılan ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir isim olan Mourinho'nun Manchester United'ı çalıştırmaya başlayabileceği söylentileri farklı tepkilere yol açtı.

Mourinho söylentileri güçlendikçe ve Manchester United istenen sonuçları alamadıkça Old Trafford'daki taraftar da van Gaal'in arkasındaki desteğini çekmeye başladı.

Sir Alex Ferguson'un 26 yıllık Manchester United macerasını 2013'te tamamlayıp emekli olmasından bu yana takıma tekrar renk getirecek ve kimlik kazandıracak teknik adam arayışları hep hüsranla sonuçlandı.

Mourinho bu durumu değiştirecek özelliklere sahip birisi.

Manchester United'ın başarıya aç hale gelmesi ile Mourinho'nun kendisine aşırı güvenli tavrı iyi bir işbirliği oluşmasını sağlayabilir.

Ayrıca artık Manchester United taraftarı Pep Guardiola'nın Manchester City'si ile dişe diş mücadele edecek bir takım istiyor ve Mouringho'nun da bu beklentiye cevap verebileceği düşünülüyor.

Manchester United taraftarları maçlara Mourinho' atkılarıyla gelmeye başladı.

Mourinho'nun kariyeri başarılarla dolu. Ancak Mourinho'ya pek de sempati beslemeyenler bu başarının bedelinin ağır olduğunu söylüyor ve Portekizli menajerin pragmatik yaklaşımı futbolun önüne taşıdığını savunuyor. 'Bu tutum Old Trafford'da kendisine nasıl bir yer bulabilir?' sorusu ise şimdilik yanıtsız.

Van Gaal'e yöneltilen en büyük eleştirilerden birisi transferlere harcanan 250 milyon sterline karşın kurulan takım tek kelimeyle sıkıcı olması.

Bu sezon Manchester United'ın Old Trafford'da oynadığı 11 maçta ilk yarılar golsüz tamamlandı.

Ferguson döneminin hücuma dayalı futbolu, yerini van Gaal'in temkinli oyun stratejisine bırakmış durumda.

Eğer Mourinho Manchester United'a gelirse hücum anlamında kendisinden çok şey beklenecek.

Geçen sezon Mourinho yönetiminde şampiyonluğa ulaşan Chelsea'nin yaz aylarında yaptığı Diego Costa ve Cesc Fabregas transferleri takımı Mourinho'nun sıkı defans anlayışına heyecan verici bir hücumu eklemişti.

Tecrübeli teknik adam Mourinho kariyeri boyunca Old Trafford'u yakından izlemiş birisi ve Manchester United'ın da neye ihtiyacı olduğunu biliyor.

Her ne kadar asıl amacın kazanmak olduğunu bilse de nasıl kazanılacağına da önem veren bir isim.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler