HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manchester'da yine terör alarmı!

Geçtiğimiz günlerde 22 kişinin yaşamını kaybettiği terör saldırısıyla sarsılan Manchester'da yine terör alarmı verildi. Trafford bölgesinde bir okula çıkan tüm yollar kapatıldı. Bomba imha ekipleri olay yerine ulaştı. İngiltere'de yine terör alarmı verildi. Manchester 'da Trafford Koleji'nden gelen ihbar üzerine bomba imha uzmanları ve polis bölgeye sevk edildi. Ancak kısa bir süre sonra ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Bomba tehlikesi nedeniyle kapatılan Limby ve Jackson caddeleri açıldı.

Manchester polisi gelen bir ihbar telefonu üzerine Trafford'daki bir okula çıkan bütün yolların kapatıldığını duyurdu. Polisten yapılan açıklamada durumun değerlendirildiğini ve ordu birliklerinin de okula yönlendirildiği belirtildi. Bir süre sonra ihbarın asılsız olduğu duyuruldu.

Bomba imha ekipleri olay yerine ulaşırken Manchester polisi tarafından yapılan ilk açıklamada, "Linby Caddesi'nde bir olay olduğunu teyit edebiliriz" dendi. İngiltere Başbakanı Theresa May, terör seviyesinin 'kritik' seviyede kalacağını söyledi.

Manchester'da 22 kişinin ölümüne neden olan bombayı patlatan Salman Abedi’nin, saldırıdan bir kaç gün önce Almanya'da vakit geçirdiği ortaya çıktı. Sky News haber kanalının Alman yetkililere dayandırdığı bilgiye göre saldırgan olay öncesi dört gün Dusseldorf' kentindeydi. Yetkililer, Abedi'nin daha geniş bir militan ağının bir parçası olduğuna inandıklarını açıkladı.

İNGİLTERE ABD İLE BİLGİ PAYLAŞIMINI KESTİ

İngiltere hükümeti Manchester saldırısına ait olay yeri görüntülerini sızdıran ABD’ye tepki gösterdi. İngiliz hükümeti ABD ile bilgi paylaşımını kesme kararı aldı. İngiltere Başbakanı Theresa May'in İngiltere'nin konuyla ilgili rahatsızlığını ABD Başkanı Donald Trump'a bildirmesi bekleniyor. Söz konusu görüntüler ilk önce New York Times gazetesi tarafından paylaşıldı. Gazete fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını yazdı.

Fotoğraflarda parçalanmış bir sırt çantası, şarapnel parçaları ve fünye olabileceği belirtilen bir cihaz bulunuyor. New York Times’tan sonra İngiliz basını da görüntüleri paylaştı.

İngiliz hükümetinden gelen açıklamada “Çok öfkeliyiz. Bu kesinlikle kabul edilemez” ifadesi yer aldı. ABD ve İngiltere arasında istihbarat bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin kaygılar daha önce de dile getirilmişti.

KRALİÇE YARALILARI ZİYARET ETTİ

Kraliçe İkinci Elizabeth Manchester Kraliyet Çocuk HAstanesi'nde giderek saldırıda yaralananları ziyaret etti. Kraliçe hastane personeliyel de kısa bir konuşma yaptı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler