HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Mars Pembesi' satılıyor

Nadir bulunan 'Mars Pembesi' elmasının Hong Kong'daki açık artırmada en az 8 milyon dolara satılması bekleniyor.

'Mars Pembesi' satılıyor

Çok nadir bulunan ve yaklaşık 12 karat olan Mars Pembesi, adını, 1976 yılında ünlü Amerikalı kuyumcu Harry Winston tarafından yapılan satıştan aldı. Satış, Amerika Birleşik Devletleri'nin Mars'a uydu gönderdiği sene gerçekleşti ve mücevhere de gezegenin adı verildi.

Dünyanın en ünlü pembe elması Kraliçe II. Elizabeth'e ait.

'Williamson Pembesi'

Williamson Pembesi adlı 23,6 karatlık elmas, Kraliçe Elizabeth'e 1947 yılında düğün hediyesi olarak verilmiş; daha sonra broş haline getirilmişti.

Hong Kong'taki müzayede evi Christie's açık artırmaya çıkarılan Mars Pembesi elmasının değerinin 8-12 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Christie's müzadeye kuruluşunun mücevher bölümü uzmanlarından Francois Curiel, "Elmas, Amerikalıların, 1976'da Mars'a ayak basmasından çok etkilenen Harry Winston'dan geliyor. Pembe olabileceğini düşündüğü ham bir elmas buldu. Kesmeye başladı. Daha önce kestiklerine göre çok daha yoğun olduğunu fark etti" dedi.

Curiel, elmasın Amerikalı sahibinin satışın Hong Kong'da yapılmasını istediğini belirtti.

Curiel, "Pazarı gayet iyi inceledi. Çin'in varlığı ve Güneydoğu Asya ülkelerinin elmaslara olan yoğun ilgisi nedeniyle, en yüksek fiyatların Hong Kong'da verildiğini gördü. Tahminim, bu taş için 10-12 kişi mücadele edecek." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler