HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'daki saldırıda son dakika gelişmesi: IŞİD üstlendi

Londra'daki terör saldırısına ilişkin son dakika gelişmelere göre saldırıyı IŞİD üstlendi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan May'e taziye dileklerini iletti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da meydana gelen saldırgan dahil 5 kişinin ölümüne, 40'dan fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı IŞİD (DEAŞ) üstlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNGİLTERE BAŞBAKANI'NA TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı ile telefonda görüştü, taziyelerini iletti.

LONDRA SALDIRISINA İLİŞKİN TÜM GELİŞMELER

Londra'daki saldırının ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Operasyon kapsamında altı adrese baskın gerçekleştiren polis, yedi kişiyi gözaltına aldı.

Polis, saldırganın tek başına hareket ettiğini tespit etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: SALDIRGAN İNGİLTERE DOĞUMLU, POLİSTE KAYDI VAR

Londra'da biri polis üç kişiyi öldüren saldırganın kimliğine ilişkin ilk açıklama İngiltere Başbakanı May tarafından yapıldı. May, saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu ve iç istihbarat serviis MI5 tarafından incelendiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra saldırısıyla ilgili Avam Kamarası'nda bir konuşma yaptı.

May'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

-Tek kişi dün yaklaşık 14.40'da Westminster Köprüsü üzerinde arabasını yayaların üzerine sürmüş; iki kişiyi öldürmüş, 40 kişiyi de yaralamıştır. Aracından indikten sonra iki kişiyi bıçaklamış ve burada bir polis tarafından vurularak öldürülmüştür.

-Terör tehdidi seviyesini değiştirmeyeceğiz.

-Polisin gece boyunca devam eden aramalarında sekiz kişi gözaltına alındı.

-Saldırgan İngiltere doğumlu, daha önce şiddet içeren aşırıcılık şüphesiyle MI5 tarafından incelemeye alındı. Saldırgan İslami ideolojiden etkilendi.

-İngiltere bu tehditle sindirilemez.

-Terörizm yenilgiye uğratılacak. Saldırıya verilecek en iyi yanıt, insanların günlük yaşamını sürdürmesi.

-Yakın zamanda başka saldırıların yapılacağına inanmak için hiçbir neden yok.

-Saldırgan kahraman polis sayesinde Westminster'a giremedi.

NE OLMUŞTU?

Saldırgan, aracıyla Westminster Köprüsü üzerinde giderken aniden kaldırıma çıkarak, yayaları ezmeye başladı. Kaldırımdaki üç kişi hayatını kaybetti. Bir kadın saldırıdan kurtulmak için köprüden Thames Nehri'ne atladı. Saldırgan, ardından da parlamento binası önünde bir polisi bıçakladıktan sonra vurularak öldürüldü.

Olaylarda saldırgan ve bıçaklanan polis memuru dahil, beş kişi öldü, 40 kişi yaralandı. İngiliz polisinin, saldırının hemen ardından Birmingham kentindeki bir eve baskın düzenlediği ortaya çıktı.

İngiltere'de polis, dün gece Birmingham kentinde yaptığı baskınlarda bazı kişileri gözaltına aldı.

Olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken bazı haber ajansları, baskınların Londra saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Başkent Londra'da dün, Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nün "terör saldırısı" olarak nitelendirdiği olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı, çalışmalar Perşembe gününe dek askıya alındı.

Londralılar her zamanki gibi hayatlarına normal bir şekilde devam edecek. Hiçbir zaman teröre teslim olmayacağız, kötülüğün ve nefretin bizi ayırmasına izin vermeyeceğiz."

MAY: AHLAKSIZCA

İngiltere Başbakanı Theresa May, olağanüstü güvenlik zirvesinin (Kobra) ardından Başbakanlık Konutu dışında gazetecilere bir açıklama yaptı.

Theresa May'in olayla ilgili yorumu, "hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı" oldu.

Saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini açıklayan May, İngiltere'nin "ciddi" olan tehdit seviyesinin değişmeyeceğini söyledi.

May, dünyanın en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu'na düzenlenen saldırının, parlamentonun savunduğu 'demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü' gibi değerleri hedef aldığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, güvenlik zirvesinin ardından Başbakanlık'ın önünde bir açıklama yaptı.

May, "Yarın (Perşembe günü) parlamento her zamanki gibi toplanacak. Londralılar her zamanki gibi hayatlarına normal bir şekilde devam edecek. Bu sokaklarda yürüyecekler, hayatlarını normal bir şekilde yaşayacaklar. Hiçbir zaman teröre teslim olmayacağız, kötülüğün ve nefretin seslerinin bizi ayırmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İngiltere Başbakanı, parlamento binası dışında silah sesleri duyulduktan sonra güvenli bir bölgeye götürülmüş, akşam saatlerinde de Downing Sokağı'nda bulunan Başbakanlık Konutu'na geçmişti.


En Çok Aranan Haberler