HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis'ten ortak bildiri: Demokrasi darbeyi yendi

Meclis'te grubu bulunan dört parti, darbe girişiminin ardından yayınladıkları ortak bildiride "Farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz milli iradenin yanındayız" dedi.

Meclis'ten ortak bildiri: Demokrasi darbeyi yendi

Meclis'te olağanüstü oturum devam ederken, Meclis'in bahçesinde de büyük bir kalabalık grup vardı.

Meclis'te grubu bulunan dört parti, darbe girişiminin ardından yayınladıkları ortak bildiride "Farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz milli iradenin yanındayız" dedi.

"Demokrasi darbeyi yendi" ifadesinin de yer aldığı bildiride, "TBMM tek yürek görevinin başındadır, bedelini hukuk içinde ödetecek" deniyor.

Darbe girişimi sonrasında olağanüstü gündemle toplanan Meclis'te Parti Genel Başkanları konuşmalar yaptı.

Darbe girişiminin 24 saatiErdoğan'dan ABD'ye Gülen çağrısı: İade edinGülen uluslararası basına konuştu: Hep darbelerin karşısında oldumGuardian: Erdoğan itidalli devlet adamı rolünü üstlenmeliAdalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında sokaklara çıkan kalabalıklara, TBMM binasına düzenlenen saldırılara karşın Meclis'te kalan milletvekillerine, güvenlik güçlerine ve basın kuruluşlarına teşekkür etti.

Yıldırım, "Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında, sokağı teslim alan aziz milletimi bu Meclis'in çatısı altından yürükten selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

Binali Yıldırım'dan sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'lanetliyoruz' diyerek "Darbenin bastırılması parlamenter sistemin olgunluğunu gösterdi" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine "Demokrasi üzerindeki vesayeti asla kabul etmemeliyiz. Kim olursa olsun, rütbesi, makamı ne olursa olsun demokrasi üzerinde vesayete asla izin verilmemelidir" diyerek devam etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yse TBMM binasının bombalanması için "Korkunç ve hepimizi dehşete düşüren bir hainliktir" dedi.

"Meclis'e düşen her bomba milli yüreklerde patlamıştır" diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Parti aidiyetimiz ne olursa olsun, hepimiz Türk milletinin evlatlarıyız."

HDP adınaysa partinin Meclis Grup Başkanvekili İdris Baluken söz aldı.

Baluken darbe girişimini en sert biçimde kınadıklarını ifade etti ve "Böylesi saldırılar ne dün, ne bugün, ne de yarın asla başarıya ulaşamayacaktır. Demokratik siyaseti kesintiye uğratmaya çalışan her girişime karşı HDP kendi misyonunu oynamaya devam edecektir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler