HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meksika'da yeni toplu mezar bulundu

Meksikalı yetkililer rakip uyuşturucu çetelerinin birbiriyle çatışma içinde olduğu Veracruz Eyaleti'nde 30'dan fazla kişinin cesedinin yer aldığı bir mezarlık buldu.

Meksika'da yeni toplu mezar bulundu

Meksikalı yetkililer rakip uyuşturucu çetelerinin birbiriyle çatışma içinde olduğu Veracruz Eyaleti'nde 30'dan fazla kişinin cesedinin yer aldığı bir mezarlık buldu. Ölümlerin nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer ceset sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Cesetlerin bulunduğu bölgede uyuşturucu çeteleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Uyuşturucuya bağlı şiddet olayları nedeniyle 2007'den bu yana Meksika'da 85 binden fazla kişi öldü.

Bir askeri yetkili mezarlıktan 24 erkek yedi kadının cesedinin çıkarıldığını duyurdu. Mezarlık isimsiz bir ihbar telefonu sonrası ortaya çıkarıldı.

Güvenlik güçlerinin korumaya aldığı bölgede müfettişler daha fazla ceset bulmaya ve çıkarılan cesetlerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Geçen yıl da yetkililer Meksika'da bazı toplu mezarlar bulmuştu. Bu mezarlıklarda, uyuşturucu çetelerinin alan kontrolü için birbirleriyle giriştikleri çatışmalarda ölen yüzlerce kişi bulunmuştu.

Veracruz Eyaleti'nde Körfez Karteli ile Zetalar adlı uyuşturucu çeteleri arasında mücadele yaşanıyor. Bazı toplu mezarlıklardaki cesetlerin uyuşturucu çetelerine katılmayı reddeden göçmenlere ait olduğu belirtiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler