HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melania Trump'ı korumanın servet gibi faturası

ABD'de başkanı ve ailesini korumakla görevli Gizli Servis teşkilatı 60 milyon dolarlık ek bütçe talebinde bulundu

Melania Trump'ı korumanın servet gibi faturası

Bu paranın 26,8 milyon dolarına Beyaz Saray yerine New York'ta yaşamayı tercih eden Melania Trump ve oğlu Barron için ihtiyaç duyulduğu iddia edildi.

Gizli Servis'in talebinde New York ifadesinin bulunması ABD medyasında bu paranın First Lady Melania Trump'a ve oğlu Barron'a gideceği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Washington Post gazetesi Gizli Servis görevlilerinin New York'ta kalacağını açıklayan First Lady'i ve okuluna devam eden Barron'ı korumak için fazladan 26,8 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu yazdı.

First Lady Melania Trump oğlu Barron'un New York'taki okuluna devam edeceğini söyleyerek Washington'da bulunan başkanlık konutu Beyaz Saray'da kalmayacağını açıklamıştı.

33 MİLYON DOLAR SEYAHAT İÇİN

Kalan 33 milyon doların ise Donald Trump'ın artan seyahatleri için kullanılacağı belirtildi. Trump'ın göreve geldikten sonra beş kez Florida'da bulunan Mar-a-Lago malikanesine seyahat etmesi masraflar tavan yaptı şeklinde yorumlandı.

Gizli Servis'in bütçe ofisi paranın Trump'ın eşi, oğlu ve torunları için yaklaşık 27 milyon dolara ihtiyaç duyulduğu iddialarının doğru olmadığını açıkladı.Ancak geçen sene yapılan bütçe isteğinde New York için fazladan para istenmemesi bu iddiaların geçerliliğini korumasına neden oldu.

TRUMP OBAMA'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Donald Trump seçim kampanyası sırasında dönemin ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin tatil için harcadığı parayı eleştirmişti. Barack Obama ve ailesinin görevde oldukları sekiz yılda tatil masrafları 80 milyon tutmuştu.


En Çok Aranan Haberler