HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel: Göçmen yasası sertleşebilir

Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayının ardından, Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacıların ülkeden sınır dışı edilebilmesini kolaylaştıracak adıma hazırlandıklarını belirtti

Merkel: Göçmen yasası sertleşebilir

Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayının ardından, Almanya Başbakanı Angela Merkel, suç işleyen sığınmacıların ülkeden sınır dışı edilebilmesini kolaylaştırmaya yönelik yasa değişikliği yapılabileceğini açıkladı.

Yılbaşı kutlamaları sırasında tren istasyonunun önündeki kalabalık bir erkek grubu 100'den fazla kadına tacizde bulunmuştu.

Köln polisi kendilerine 170 şikâyet başvurusunun geldiğini, bunların 117'sinin cinsel saldırı iddialarıyla ilgili olduğunu açıkladı.

Saldırıları, Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü erkeklerden oluşan grupların yaptığı bildirilmişti.

Olayı protesto edenler, polisi ve siyasileri tacizi hasıraltı etmeye çalışmakla suçlamış ve Başbakan Merkel'den kadınlara yönelik suçlarla ilgili adım atmasını istemişti.

SINIR DIŞI EDİLEBİLİRLER

Olayın ardından saldırıya karışan sığınmacıların sınır dışı edilebileceğini açıklayan Merkel, bir adım daha ileri giderek göçmen yasasında değişiklik yapabileceklerini açıkladı.

İZLEYİN: KÖLN'DE SALDIRIYA UĞRAYAN KADINLAR ANLATIYOR

Almanya'da mevcut yasalara göre sığınmacılar ancak 3 yıldan uzun süreli hapis cezası aldıklarında ve kendi ülkelerine geri gönderilmeleri hayati tehlike oluşturmuyorsa sınır dışı edilebiliyor.

Merkel'in Hristiyan Demokrat Partisi'nden milletvekillerinin, hapis cezasına çarptırılan tüm sığınmacıların, cezanın süresine bakılmaksızın sınır dışı edilmesini talep etmesi bekleniyor.

"Değişikliğin gerekli olduğuna dair belirtiler var" diyen Merkel, içişleri ve adalet bakanlarının yasayı nasıl "geliştirebilecekleri" üzerine çalıştığını belirtti.

Hristiyan Demokratlar'ın yöneticileri bugün bir toplantı yapacak.

31 ŞÜPHELİDEN 18'İ SIĞINMACI ÇIKTI

İçişleri Bakanı sözcüsü Tobias Plater federal polisin verileri üzerinden zanlılarla ilgili bilgi verirken, "Adları belirlenen 31 şüpheliden 18'i sığınmacı statüsüne sahip" dedi.

Plater, zanlılar arasında dokuz Cezayirli, sekiz Faslı, dört Suriyeli, beş İranlı, iki Alman, bir Iraklı, bir Sırp ve bir ABD'linin olduğunu söyledi.

Ancak Alman polisi Köln'deki saldırının göçmen karşıtı nefreti körüklemek için kullanılmaması uyarısında bulundu.

İslam karşıtı aşırı sağcı Pegida (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketi bugün Köln'de bir gösteri düzenleyecek.

TACİZİ ANLATTI...

Tacize uğradığını belirten 18 yaşındaki Michelle isimli genç kız Almanya'da N-TV kanalına konuştu.

Michelle kendisinin ve arkadaşlarının maruz kaldığı tacizi anlattı. "Saat 23.00 civarında havai fişek gösterilerini izlemek iin tren istasyonuna gitmiştik ve söz konusu kişileri ilk kez orada gördük. Bir anda 20-30 kişilik bir grup erkek tarafından etrafımız sarıldı" diye konuşan Michelle "Bizi çekiştirirken her yerimizi elliyorlardı, biz ise olabildiğince hızlı bir şekilde onlardan uzaklaşmaya çalışıyorduk" sözleriyle yaşadığı dehşeti anlattı.

Genç kız tacizci kalabalıktan uzaklaşırken gruptaki bazı kişilerin kendisinin ve arkadaşlarının eşyalarını çaldığını da belirtiyor.

İKİ KİŞİ 'TECAVÜZE UĞRADIM' DEDİ

Bazı mağdurlar verdikleri ifadelerde kendilerine havai fişek atıldığını, sözlü ve fiziki cinsel tacize uğradıklarını, elbiselerinin hatta iç çamaşırlarının yırtıldığını ve gasp edildiklerini belirtti. Şikayetçi iki kadın ise saldırganlar tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler