HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel, Putin ve Poroşenko ile telefonla görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonla görüştüğü bildirildi.

BERLİN (AA)Hükümet sözcüsü Steffen Seibert yaptığı yazılı açıklamada; Angela Merkel'in bugün öğleden sonra iki devlet başkanıyla telefonla görüştüğünü belirterek, konunun Rusya'ya ait yardım konvoyu ve Ukrayna'daki son durum olduğunu belirtti.

Seibert, Başbakan Merkel'in görüşmede Rus konvoyunun Ukrayna'nın onayı ve AGİT refakatçılarının beraberinde olmadan hareket etmesinden duyduğu endişeyi dile getirdiği ve Rusya'nın bu hareketle gerilimin artmasına neden olabileceğini ifade ettiğini bildirdi. Seibert, Merkel'in konvoy olayına Ukrayna'nın tepkisini ise övdüğünü kaydetti.

Görüşmede Rusya'nın bu tutumuna karşı yine de herkesin bu konvoyun zor durumdaki insanlara sıkıntı çıkmadan ulaşması gerektiğine işaret eden Merkel, ancak bu durumun ayrılıkçılar tarafından bloke edilen Ukrayna konvoyları için de geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Merkel o bölgedeki güvenlik sorumluluğunun ayrılıkçıların elinde bulunduğuna dikkati çekti.

Merkel görüşmede ivedilikle ateşkes anlaşması yapılması ve sınır güvenliğini sağlanması çağrısında da bulundu ve bu konuda AGİT Temsilcileri, Rusya, Ukrayna ve diğer kontakt gruplarının önemli rolü olduğuna işaret etti.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler