HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel, Trump'ın Playboy röportajını incelemiş

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmeden önce yeni liderin verdiği söyleşileri okuduğu, konuşmalarını dinlediği öne sürüldü.

Merkel, Trump'ın Playboy röportajını incelemiş

Reuters haber ajansına konuşan Alman yetkililere dayandırılan iddiaya göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel, ilk kez yüz yüze görüşeceği ABD Başkanı Donald Trump’ın Playboy mülakatına da göz attı.

BAŞKA LİDERLERLE GÖRÜŞMELERİ DE ANALİZ EDİLMİŞ

Merkel’in ekibinin, 1990 yılında Playboy’a verdiği mülakatta, şimdilerde hayata geçirmeye çalıştığı çok sayıda tartışmalı fikri gündeme taşıdığı belirtilen Trump’ın İngiltere Başbakanı Theresa May, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau gibi liderle görüşmelerini de analiz ettiği belirtildi.

"AYRINTILARA GİRMEK İSTEMEZ"

Haberde adı anılmayan üst düzey bir yetkili, “Trump uzun süre dinlemeyi sevmediği, net görüşler tercih ettiği ve ayrıntılara girmek istemediği için buna hazırlıklı olmamız gerekiyordu” dedi.

TRUMP VE MERKEL ARASINDA TOKALAŞMA KRİZİ

İki liderin geçen günlerde Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmesine tokalaşma krizi damga vurmuştu. Merkel gazetecilere poz vermek için tokalaşmayı teklif etmiş, ancak Trump Alman liderin bu teklfini yanıtsız bırakmıştı.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise konuya ilişkin açıklamasında “Trump’ın Merkel’i duyduğunu sanmadığını” ifade etti.


En Çok Aranan Haberler