HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel'den IŞİD'le daha fazla savaşma taahhüdü

Almanya Başbakanı Angela Merkel IŞİD'le mücadelede daha yoğun çaba harcayacaklarını bildirdi ve "Biz her türlü terörizmden daha güçlüyüz. Ancak eldeki tüm kuvvetlerle terörizme karşı savaşmak gerekir. IŞİD konuşarak ikna edilemez, savaşmak gerekir." dedi.

Merkel'den IŞİD'le daha fazla savaşma taahhüdü

Almanya Başbakanı Angela Merkel IŞİD'le mücadelede daha yoğun çaba harcayacaklarını bildirdi.

Paris'i ziyaret eden Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hoıllande'ın daha fazla kaynak katkısı talebinde bulunması ardından, "Almanya'nın hızlı düşünmesi ve tepki göstermesi gerektiğini" söyledi.

Fransa hükümeti, Paris saldırıları ardından AB üyesi ülkelerinin askeri destek sağlamalarını gerektiren bir maddeyi devreye sokmuştu.

Başbakan Angela Merkel, "Biz her türlü terörizmden daha güçlüyüz. Bununla birlikte eldeki tüm kuvvetlerle terörizme karşı savaşmak gerekir. IŞİD konuşarak ikna edilemez, askeri yollardan savaşmak gerekir." dedi.

Fransız parlamentosu Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırılarının Ocak ayından sonra da sürdürülmesine büyük bir destek vermişti.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, tüm AB ülkelerinin de, Suriye'deki veya diğer baölgelerdeki Fransız operasyonları için doğrudan ya da dolaylı destek sağlamayı kabul ettiğini belirtti.

Almanya daha önce, 1.500 Fransız askerinin bulunduğuMali'de 650 asker konuşlandıracağını açıklamıştı. Almanya ayrıca Irak'ta IŞİD'le çarpışan Kürt kuvvetlerine de silah ve eğitim sağlıyor.

Almanya Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı görüşmelerinde Avrupa'nın sınırları konusuna da eğildi ve AB'nin dış sınırlarının daha iyi kontrol edilmesi gerektiği üzerinde fikir birliğine vardı.

Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Hollande, çoğu IŞİD'den kaçan mültecilerin terör tehdidi olarak görülmemesinin de önem taşıdığını vurguladı.

Kimi aşırı uçlardaki siyasi gruplarsa Avrupa'ya yönelik mülteci akışını kendi ideolojileri için kullanıyorlar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler