HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkel'in zor anları: Trump elini sıkmadı, kızı Ivanka'nın yanına oturttu

Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk ABD ziyaretini gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beyaz Saray’da zor anlar yaşadı.

Merkel'in zor anları: Trump elini sıkmadı, kızı Ivanka'nın yanına oturttu

Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez ABD ziyaretinde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, gazetecilerin tokalaşırken fotoğraf istemesi üzerine Trump’a “El sıkışalım mı” teklifini sundu ancak teklifi havada kaldı.

Bunun yanında, Merkel, iki ülkenin iş dünyası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, resmi bir sıfatı olmasa da Trump’ın danışmanlığını yapan kızı Ivanka’nın yanına oturmak zorunda kaldı. Merkel’in Ivanka Trump’ın yanına oturduğunu görünce önce sorgulayan bakışlar attığı, sonra da buzların eridiği, sohbete başladıkları görüldü.

Ivanka Trump’ın organize ettiği toplantının konusu özel sektörün çalışanlara nasıl daha iyi eğitim verebileceğiydi.

TRUMP: MERKEL'LE HARİKA BİR TOPLANTI YAPTIM

ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yalan haberlerden duymuş olduklarınıza rağmen, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile harika bir toplantı yaptım. Bununla birlikte Almanya, kendisine sağlanan güçlü ve oldukça pahalı savunma için NATO ve ABD’ye büyük meblağlarda para ödemek zorunda” dedi.

ALMAN MUHABİRDEN SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN SORU

Öte yandan, DPA ajansı muhabiri Kristina Dunz, basın toplantısında Trump’a yönelttiği soruyla Merkel’i gülümsetiti ve sosyal medyada da oldukça ses getirdi.

Dunz, “Basında çoğulculuktan niye çekiniyorsunuz? Niye doğru olmadığını bilerek ‘yalan haber’ yayıyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine söz alan Trump, “Hoş, kibar bir muhabir” dedikten sonra basın mensubunun sorularıyla ‘yalan haber’ yaydığını söyledi.


En Çok Aranan Haberler