HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mescid-i Aksa için flaş karar! Az önce açıkladılar

Mescid-i Aksa'yla ilgili son dakika açıklaması geldi. Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarının açılacağını ve 'yaş kısıtlaması olmaksızın' girilebileceğini açıkladı.

Mescid-i Aksa için flaş karar! Az önce açıkladılar

Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarının açılacağını ve 'yaş kısıtlaması olmaksızın' girilebileceğini açıkladı.Ürdün yönetimine bağlı İslami Vakıflar İdaresi Basın sözcüsü Firas Dibs yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Aksa'nın Hutta da dahil tüm kapılarını açacağını, Müslümanların herhangi bir yaş kısıtlaması olmaksızın Aksa'ya girebileceğini belirtti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin çevresine daha önce kontrol noktaları kuran İsrail polisi, 50 yaşın altındaki Müslüman erkeklerin mescide girişine izin vermemişti.

CUMA NAMAZI SONRASI İSRAİL POLİSİ YİNE SALDIRMIŞTI

Kudüs'te Mescid-i Aksa çevresine ördüğü tüm güvenlik önlemlerini dün kaldıran ancak kutsal mabede girmek isteyen Filistinlilere yeniden saldıran İsrail, bugün de Cuma namazına 50 yaşın altındaki erkeklerin girişini engelledi.

Polis, yalnızca kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklerin namaz için Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi.

Sabah saatlerinden itibaren sokakları kesen yüzlerce İsrail polisi, bariyerler kurarak kimlik kontrolü yaptı.

Namaz sonrasında ise çatışma çıktı, İsrail polisi Filistinlilere saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su görüldü.

Sokaklarda çatışmanın olduğu bir başka nokta, Batı Şeria. Polis, zırhlı araçlarla göstericilerin peşine düştü ve yine biber gazı kullandı.


En Çok Aranan Haberler