HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mescidi Aksa'daki gerginlik

Kudüs'te İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin, bu sabah zorla Mescid-i Aksa'ya girmesi üzerine çıkan ve akşam saatlerinde de devam eden olaylarda iki polisin hafif yaralandığı bildirildi.

İsrail ordu radyosunda yer alan habere göre, Kudüs'ün El-Useyfiye beldesinde bir grup Filistinli genç ile İsrail polisi arasında arbede çıktı. Filistinli gençlerin polis aracına taş ve molotofkokteyli attığı, iki İsrailli polisin hafif yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, arbedenin, bu sabah İsrail polisinin zorla Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi nedeniyle çıktığını aktardı.

Yahudi yerleşimciler, Süleyman Mabedi'nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla sabah saatlerinde İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti.

İsrail polisinin, tepki gösteren Filistinlilere müdahalesi sırasında çıkan olaylarda 17 Filistinli ile dört polis yaralanmıştı, onlarca kişi atılan göz yaşartıcı gazdan etkilenmişti. Olaylar sırasında bazı Filistinliler de gözaltına alınmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler