HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesut Barzani’nden Peşmerge’ye emir: Rojava için hazır olun

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin, "Başkomutan" sıfatıyla Peşmerge Güçleri'ne, Rojava'ya destek için hazır hale gelinmesi talimatını verdiği bildiriliyor.

Mesut Barzani'nin emri Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Cemal Eminki'nin açıklamalarıyla öğrenildi. Barzani'nin talimatı üzerine Rojava için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Eminki, "Bölgeye güç gönderme ihtimali var mı?" sorusu üzerine bu konuda basınla bilgi paylaşamayacaklarını belirtti.

Rudaw sitesine göre Eminki, "Başkan'dan Haseke ve çevresinde Kürt güçlerine destek vermek için hazır olmamız yönünde talimat aldık" dedi.

Haseke'de Kürtler'in yoğunlukta olduğu Salihi ve Müftü mahallelerine IŞİD 'in Salı günü havan topları ve roketlerle saldırı başlattığına dikkat çekiliyor.

Bu arada, Rus haber ajansı Sputnik'in bu konudaki habere göre, Peşmerge komutanlarından Serbest Lezgin ise, IŞİD mensuplarının Kobani'ye sızarak katliam yapmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek, "O toprakları korumak için bize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler