HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metresine bilgi sızdıran eski CIA başkanına hapis yerine para cezası

David Petraeus, iki yıl gözetim altında tutulacak. 100 bin dolar da ceza ödeyecek. Petraeus, biyografisinin yazarı olan Paula Broadwell ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından, 2012'de istifa etmişti.

Metresine bilgi sızdıran eski CIA başkanına hapis yerine para cezası

İki ay önce metresine bilgi sızdırdığını itiraf eden eski CIA Başkanı David Petraeus hapis cezasına çarptırılmadı. Ancak Petraeus, iki yıl gözetim altında tutulacak. 100 bin dolar da para cezası ödeyecek.

ABD'nin North Carolina eyaletinde görülen davada savcılar para cezasının 40 bin dolar olmasını talep etmişti. Ancak Yargıç David Kessler "suçun ciddiyetini yansıtacak şekilde" bu cezayı yükseltti.

Emekli bir orgeneral olan Petraeus, yakın dönemde ABD'nin en gözde askeri yetkililerindendi. Petraeus, biyografisinin yazarı olan Paula Broadwell ile ilişkisinin ortaya çıkması ardından, 2012 yılında CIA'dan istifa etmişti.

Savcılar Petraeus'un 2011'de, Afganistan'daki savaşa ilişkin usulsüz olarak elinde tuttuğu sekiz klasör gizli belgeyi Broadwell'e verdiğini kaydetti.

ABD ordusunun yükselen yıldızıydı

David Petraeus 2007 yılında Irak'taki operasyona liderlik yaptı. Daha önce ise Afganistan'da ABD ve Nato kuvvetlerin komutanıydı. Bu görevlerindeki başarısı sonrası CIA Başkanı olarak atandı.

Evli olan Petraeus'un biyografisi üzerinde çalıştığı sırada Broadwell'le yaşadığı ilişki, ününe gölge düşürdü. Petraeus daha önce eylemleri için özür dilemişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler