HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MGK'dan kritik karar: YPG'nin olduğu her yer meşru hedef

Hükümetin son MGK'da YPG'nin bulunduğu her yeri meşru hedef ilan ettiği ileri sürüldü. Türkiye'nin Afrin dahil her noktada askeri tedbirler alabileceği iddia edildi.

MGK'dan kritik karar: YPG'nin olduğu her yer meşru hedef

MGK'da alınan son karara göre, Suriye ve Irak'ta özellikle 3 noktanın Türkiye'nin hedefinde olacağına dikkat çekildi.

Sabah'ta yer alan habere göre, bunlardan ilki Menbiç. AK Parti'nin dikkatindeki diğer iki nokta ise Irak'taki Sincar ve Suriye'deki Afrin.

Habere göre, MGK'daki 'terör koridoruna izin verilmeyecek' deklarasyonu ile yeni bir aşamaya gelindiğini, konsept değişikliği ile Türkiye'nin Afrin dahil her noktada askeri tedbirler alabileceğini belirtiyor.

Böylece, Türkiye'nin Menbiç, Sincar ve Afrin'de operasyon için düğmeye basabileceği ileri sürüldü.

6 saatlik MGK toplantısının ardından yapılan açıklamadaki ifadeler şöyle:

"PKK/PYD-YPG, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütleri ile topyekûn mücadelenin kararlılıkla sürdürülerek, terörün ülke gündeminden çıkartılması konusundaki güçlü irade teyit edilmiştir."

"Bazı ülkelerin, PKK/PYD-YPG, FETÖ/PDY lehine çifte standart uyguladıkları, mensup ve destekçilerine kol kanat gerdikleri, bunları maksatlı olarak farklı şekilde tanımladıkları vurgulanarak, bu ülkeler tutumlarını değiştirmeye davet edilmiştir."

Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu

"Fırat Kalkanı Harekâtı'nın temel hedefinin, hudut güvenliğimizin sağlanması, ülkemize yönelik saldırıların önlenmesi, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesi olduğu bir kez daha belirtilmiştir. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulanmıştır."

"PKK/PYD-YPG ve diğer terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyi ile Irak'ın Sincar bölgesindeki yapılanmalarına, gerektiğinde her türlü imkâna başvurulmak suretiyle kesinlikle müsaade edilmeyeceği kuvvetle vurgulanmıştır. Türkiye'nin bu konuda bölge ülkeleri ve bölgede etkinliği olan ülkelerle her türlü işbirliğine hazır olduğu kaydedilmiştir."

HALEP ÇAĞRISI: 'İNSANLIK SUÇU' HÂLİNİ ALDI

"Uluslararası topluma, Halep'te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda her türlü girişimde bulunma çağrısı yapılmıştır. Rejimin, hastaneler dâhil, sivil hedefleri bombalamak suretiyle her yaştan pek çok masum insanın ölümüne sebep olduğu, bu durumun artık engellenmesi için derhâl devreye girilmesi gereken bir 'insanlık suçu' hâlini aldığı belirtilmiştir. Halep'teki çatışmaların durdurulması ve şehre insani yardım ulaştırılması hususunda, Türkiye'nin de içinde bulunduğu girişimlerle ilgili Kurul'a bilgi sunulmuş, yaşanan insani dramın sona erdirilmesi için yürütülen her türlü çalışmanın desteklendiği kaydedilmiştir."

MUSUL OPERASYONU: TÜRKİYE'NİN KATKISI SÜRECEK

"Irak'ta zemin bulan PKK ve DEAŞ terör örgütüne karşı Türkiye'nin meşrû müdafaa hakkının mahfuz olduğunun altı çizilmiştir. Irak Merkezi Hükümeti'nin ülkesinde bulunan terör örgütleriyle mücadelesine, Türkiye'nin katkı sağlamaya devam edeceği ifade edilerek, ülkemizin her vesile ile Irak'ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini, istikrarını ve güvenliğini savunduğu vurgulanmıştır."

Bildiride, devam eden Musul operasyonu hakkında Milli Güvenlik Kurulu'na bilgi sunulduğu aktarılarak, "Musul ve Telâfer başta olmak üzere bölgenin demografik yapısının muhakkak muhafaza edilmesi gerektiği, aksi takdirde yaşanabileceklerin yeni bir insanlık dramına sebep olacağının belirtildiği" ifade edildi. "Arap, Kürt, Türkmen ve diğer unsurlarıyla bölge halklarının etnik ve mezhep temelli ayrıştırma çabalarına karşı ortaya koyacakları her türlü birlik, beraberlik, dayanışma çabasının Türkiye tarafından samimiyetle ve kuvvetle destekleneceği de" vurgulandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler