HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'nin Belçika toplantısı son dakika iptal edildi

Son dakika haberlere göre, Belçika’nın en önemli şehirlerinden Anvers’te MHP tarafından düzenlenmesi öngörülen iki etkinlik yasaklandı.

Son dakika haberlere göre, Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, güvenlik birimleriyle yaptığı değerlendirme sonrasında cuma günü Berchem semtinde yapılması öngörülen etkinliği iptal etti. Yasağa gerekçe olarak kamu düzeni açısından tehdit oluşturma potansiyeli taşıması gösterildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, De Wever, Linkeroever’de yapılması öngörülen benzer nitelikli bir etkinliğe de aynı gerekçelerle izin vermedi. Berchem’deki etkinliğin özel bir binada yapılması öngörülüyordu. Yetkililer, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye girmesi ihtimali bulunması durumunda organizasyonun yapılacağı mekanın kamuya ya da özel kişilere ait olmasının fark etmediğini ve belediyenin devreye girme hakkı olduğunu belirtti.

Belçika’daki aşırı sağcı parti Flaman Menfaati (Vlams Belang), Berchem’deki etkinliğe izin verilmesi halinde kendilerinin de karşı gösteri düzenleyeceğini açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler