HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milano’da seçimlere yoğun ilgi

İtalya'da yaşayan Türk vatandaşları, genel seçim için Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nda bu sabah itibariyle oy kullanmaya başladılar. Türk vatandaşlarının sandıklara ilgisi yoğun oldu.

Yaklaşık 12 bin seçmenin 10 bin 600'ünün kayıtlı olduğu Milano Başkonsolosluğun'da 4 sandık kurulurken, Roma Başkonsolosluğu'nda 1 sandık bulunuyor. İtalya'da oy verme işlemi 31 Mayıs pazar günü TSİ 20.00'ye kadar sürecek. Oy verme işlemleri için yeniden düzenlenen Büyükelçilik ve Başkonsolosluk, bu süre içinde acil durumlar haricinde konsolosluk hizmetleri vermeyecek.

Geçen sene Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplam yaklaşık 800 oy kullanıldığını belirten Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, oy verme işlemlerinin ilk gününün iş gününe denk gelmesine rağmen neredeyse geçen seçimlerdeki toplam oy verme sayısına ulaşıldığını belirtti ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haftasonu daha da yoğun bir katılım beklediklerini ifade eden Başkonsolos Sekizkök, siyasi partilerin de bu seçimlere ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Geçen yıl yapılan seçimlerde partilerimiz sandık kurullarına üye göndermemişti. Bu sene ise 4 partimiz üye göndererek büyük katkıda bulundu ve destek verdi. Hepsine müteşekkiriz" diye ekledi.

Sandık görevlisi Derviş Bozel, "Şimdiden geçen seneki seçimlerdeki oy sayısına ulaşıldı. Bunun yaklaşık 4 katı kadar daha katılım bekliyoruz. Mutluyuz, sevinçliyiz. Tüm partilerle beraber güzel bir demokrasi şöleni oluyor" ifadesinde bulunurken, geçen seçimlerde kayıt olması gerektiğini bilmediği için oy kullanamadığını belirten bir vatandaş, "Bu sefer biraz daha temkinli davranarak önceden ikametgah bildirimi yaptık vebugün oyumuzu kullandık" dedi.

Bir başka vatandaş ise iş günü olması dolayısıyla Como'daki iş yerinden izin alarak erken çıktığını ve ailesi ile Milano'ya gelerek oy kullandığını belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler