HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır: Gülen iltica talep ederse değerlendireğiz

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, 15 Temmuz darbe girişiminin "mimarı" olduğu belirtilen Fethullah Gülen'in Mısır'a iltica başvurusunda bulunması durumunda bu talebi değerlendireceklerini açıkladı.

Mısır: Gülen iltica talep ederse değerlendireğiz

Türkiye ile ilişkilerinde ciddi kriz süren Mısır'da geçtiğimiz günlerde bir meclis üyesinin Fethullah Gülen'e sığınma olanağı verilmesi gereğini savunmasından sonra Mısır'dan bu kez de Başbakan düzeyinde açıklama geldiğine dikkat çekiliyor.

Mısır Başbakanı İsmail, Mısır haber ajansına verdiği demeçte şu an için Gülen'in "kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını, ancak talebin gelmesi halinde bunu değerlendireceklerini" belirtti.

'MISIR GÜLEN'E KUCAK AÇTI'

Açıklamayı "Mısırlı başbakan Gülen'e kucak açtı" sözleriyle yansıtan Sputnik haber ajansı ise, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da Gülen'in ABD'den ayrılarak başka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını söylediğini anımsattı.

Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada Gülen'in ABD'den Avustralya, Meksika, Kanada, Güney Afrika veya Mısır'a kaçabileceğini duyurmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen "Mısır medyasında 'Gülen buyursun gelsin' şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya "Vallahi yakışır" yanıtını vermişti.

ABD'DE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Ankara yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden bu yana Gülen hakkında dosya hazırlıyor ve Ağustos ayı içinde Dışişleri ve Adalet bakanları Washington'a giderek muhataplarıyla yüz yüze iadeyi görüşecek.

FETÖ lideri Gülen, New York Times gazetesine hafta içi yazdığı yazıda, Amerikan yönetiminden kendisini Türkiye'ye iade etmemesini istemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler