HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da cami saldırısı temsilinde saldırganlar Türk bayrakları taşıdı!

Mısır'da, cuma günü meydana gelen ve 27’si çocuk 305 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısı, öğrenciler tarafından yeniden canlandırıldı, saldırganlar Türk bayrakları taşıdı. Paylaşılan fotoğrafta, cami saldırısının yeniden canlandırılmasını çok sayıda öğrencinin izlediği görülüyor.

T24'ün çeviri haberine göre, Mısır’da bir okulda gerçekleştirilen temsilde, saldırgan rolündeki öğrenciler, İsrail, Türkiye, Katar ve İran bayrakları taşıdı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika uzmanı Michael Horowitz’in Twitter hesabından paylaştığı belirtilen görüntülerde, çok sayıda öğrencinin “kanlar içinde” yerde yattığı, ellerinde silahlarla başlarında bekleyen siyah kıyafetli öğrencilerin ise İsrail, Türkiye, Katar ve İran bayraklarının alt alta sıralandığı büyük bir bayrak taşıdığı anlaşılıyoR.

İŞTE O TWEETLER VE GÖRÜNTÜLER

Horowitz’in tweet’ine cevap veren Weddady isimli kullanıcı da olayın başka açıdan çekilen bir fotoğrafını yayınladı.

İlk fotoğrafta İsrail bayrağı kadraja girmezken, ikinci fotoğrafta en tepede yer aldı. Weddady, yeniden canlandırmanın gerçekleştirildiği okulun müdürünün açığa alındığını da aktardı.

TÜRKİYE'DE MISIR İÇİN BİR GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki bir camide cuma namazı sırasında gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Türkiye'de pazartesi bir günlük milli yas ilan edildi. Saldırıda 305 kişi yaşamını yitirmişti.

Türkiye'de, Mısır'daki terör saldırısı nedeniyle yarın bir günlük milli yas ilan edilmişti.

Pazartesi günü, Türkiye ve dış temsilciliklerde bayrakların yarın yarıya indirileceği bildirilmişti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, "24 Kasım 2017 tarihinde Mısır’da El Ravda Camisi’ne yapılan menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir.

Bu çerçevede, 27 Kasım 2017 pazartesi günü güneşin batışına kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya çekilecektir" denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler