HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da darbe karşıtı bir kişi karakolda öldü

Mısır'da bir darbe karşıtının daha "Tıbbı ihmal" nedeniyle gözaltında tutulduğu karakolda, hayatını kaybettiği bildirildi.

KAHİRE (AA) -AA muhabirine konuya ilişkin açıklamada bulunan ve vefat eden Mahmud Hanefi'nin (58) kızı Nurhan Hanefi, "Babam, İskenderiye'deki bir karakolda, kötüleşen durumuna müdahale edilmemesi ve kalp ameliyatı yapılmadığı için öldü" dedi.

Babasının "tıbbi ihmal" sebebiyle yaşamını yitirdiğini belirten Nurhan, gözaltına alınma sebebinin ise siyasi olduğunu kaydetti.

Darbe karşıtı hukukçu aktivist Muhammed Ebu Hureyre de kalp ameliyatı yapılması gereken Hanefi'nin Reml Karakolu'nda tıbbi ihmale maruz kaldığını ileri sürerek, "Karakoldakiler, ameliyatına izin vermediği gibi gerekli kalp ilaçlarının da içeri sokulmasına izin vermedi" diye konuştu.

Arap-Afrika İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan benzer açıklamada da "Tutuklu Mahmud Hanefi, bugün İskenderiye'deki karakolda, polislerin kalp ilaçlarını birkaç gündür vermemesi ve onun hastaneye sevk edilmesini kabul etmemesi gibi kasıtlı ihmaller nedeniyle öldü" ifadesine yer verildi.

Öte yandan, söz konusu karakol yetkilileri ise Hanefi'nin ölümünde herhangi bir ihmal bulunmadığını iddia etti.

Arap İnsan Hakları Merkezi tarafından 2 Ağustos'ta yayımlanan rapora göre, Mısır'da, 2013 yılından bu yana darbe karşıtlığı veya başka gerekçelerle gözaltına alınan en az 262 kişi alıkonulduğu polis merkezlerinde öldü ya da öldürüldü.

Raporda, bu yıl içinde hayatını kaybedenlerin sayısının da 71 olduğu belirtildi.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından bu yılın başında yayımlanan rapora göre, geçen yıl Mısır hapishaneleri ve karakollarında 95 kişi hayatını kaybetmiş, bu sayıyla, önceki yıla nazaran hapishanede ölüm oranlarında yüzde 40 artış olduğu açıklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler