HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da darbe karşıtlarının yargılanması

Mısır'da tutuklu yargılanması devam eden İhvan yöneticilerinden Salah Sultan, tutukluluk halini protesto için 300 gündür açlık grevinde olan oğlu Muhammed'den su içmesini istedi.

KAHİRE (AA) -

Salah Sultan, doğum gününde oğlu Muhammed'e hitaben yazdığı ve Vaiz Fadıl Süleyman'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yayımlanan mektupta, sağlığına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Grevdeki oğluna yemek yememekle yetinmesini ancak sağlığını muhafaza etmek için su içmesini istediği mektupta Sultan, "Hapis ve işkenceye düçar oldun. Bu hal sana evvel Allah, sonra da babana olan bağlılığın sebebiyle musallat oldu. Ancak biz canlarımızı ve mallarımızı Allah'a satmadık mı? Sen işlerini Allah'a havale et ve gücünü muhafaza et" ifadesine yer verdi.

Salah Sultan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 49 İhvan üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının bugünkü duruşması Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki Polis Akademisi'nde görüldü.

Muhammed Sultan'ın sedyeyle katıldığı duruşmada, sanıklardan Abdullah el-Fahrani'nin, bugünün Muhammed'in doğun günü olduğunu bildirmesi üzerine hakim, sanığa tebriklerini iletti.

Mahkeme heyeti, davanın duruşmasının 1 Aralık'a ertelenmesi yönünde karar aldı.

ABD vatandaşı olan Muhammed Salah Sultan, tutukluluk halini protesto için açlık grevine başlamıştı.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 50 İhvan üyesinin yargılandığı, kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davada sanıklara, "14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliseye saldırı planı hazırlama" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler