HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da düşen Rus uçağı: IŞİD İddiası reddedildi

Mısır'da düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturma sürerken, Mısır Başbakanı uçaktaki 224 kişinin ölümüne yol açan kazaya büyük ihtimalle teknik bir sorunun yol açtığını söyledi ve IŞİD militanlarının "uçağı biz düşürdük" iddiasını reddetti.

Mısır'da düşen Rus uçağı: IŞİD İddiası reddedildi

Mısır'da Şarm el Şeyh'ten havalandıktan kısa süre sonra düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturma sürerken, Mısır Başbakanı uçaktaki 224 kişinin ölümüne yol açan kazaya büyük ihtimalle teknik bir sorunun yol açtığını söyledi ve IŞİD militanlarının "uçağı biz düşürdük" iddiasını reddetti.

Ancak Emirates, Air France ve Lufthansa daha fazla bilgi verilene dek Sina Körfezi üzerinde uçmayacaklarını açıkladı.

Yetkililer, uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve incelemeye gönderildiğini belirtti.

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Hüsam Kemal Kogalymavia Havayolları'na ait A-321 tipi uçağın havada herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti. Daha önce acil iniş yapmak istediği söylenmişti.

Mısırlı bir yetkili, uçağın kuleyle iletişimin kesilmesinden önce pilotun uçakta teknik sorunlar yaşandığını ve en yakın havalanına acil iniş yapmak istediğini söylediğini aktarmıştı.

Rusya'da da uçağın yardımcı pilotu Sergey Trukaçev'in karısı eşinin uçağın durumundan şikayet ettiğini söyledi.

Şirkette arama

Rus Ria Haber Ajansına göre Kogalymavia Havayollarına "uçuş kurallarını ihlal etmek"ten adli cezai soruşturma başlatıldı ve polis şirketin ofisinlerinde arama yaptı.

Şirketin Sözcüsü Oksana Glovina da 18 yaşındaki uçağın sefere yüzde 100 hazır olduğunu ve pilotun da 12 bin saatlik uçuş tecrübesine sahip olduğun söyledi.

Bu arada Sina Körfezi'nde faaliyet gösteren IŞİD'e bağlı gruplar sosyal medyada uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etti.

Ancak Mısır Başbakanı Şerif İsmail iddiayı reddetti ve Airbus 321'in Sina'daki militanların elinde olduğu bilinen omuzdan atılan füzelerle düşürülemeyecek kadar yüksek irtifada seyrettiğini söyledi.

Ancak Alman Lufthansa olayın nedeni tamamen anlaşılana dek Sina Körfezi üzerinde uçmayacağını söyledi. Air France-KLM ve Emirates de benzer kararlar aldı.

Rusya lideri Vladimir Putin ülke tarihinin en kötü hava kazasının ardından bugün ulusal yas ilan etti.

Uçakta 25'i çouk 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Mısırlı yetkililer yolcuların 213'ünün Rus, dördünün Ukraynalı olduğunu söyledi. Ancak Rus yetkililer kurbanlardan en az birinin Belarus vatandaşı olduğunu belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler