HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır’da halk referandum için sandık başında

Mısır anayasasında yapılacak değişikliklerin oylandığı referandumun ikinci turu için halk sadık başına gitti.

Tartışmalı yeni anayasa taslağını oylamak için Mısır halkı ikinci defa sandık başına gitti. İlki geçtiğimiz hafta yapılan anayasa referandumunun ikicisi aşaması için 25 milyon seçmen oylarını kullanıyor. Erken saatlerden itibaren oy kullanma merkezlerine akın eden halkın referanduma yüksek ilgi gösterdiği görülüyor. Ülke genelindeki 6 binden fazla seçim merkezinde gerçekleşen referandum sonuçlarının en erken 2 gün sonra açıklanması bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluşturan Mısır halkı sonucun ülkeleri için hayırlı olmasını temenni ediyor. İHA’ya açıklamalarda bulunan Ahmed Abdülselam isimli bir Mısırlı, “Referandum süreci saygın ve özgür bir ortamda gerçekleşiyor. Üzerimizde kimsenin bir baskısı yok ve bu şekilde devam etmesini umuyoruz” dedi.

Ahmed Şükrü isimli bir başka Mısır vatandaşı da yaptığı açıklamada referandum ortamının çok güzel olduğunu ve barışçıl olarak sona ereceğini umduğunu söyledi.

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra düzenlenen ilk demokratik seçimlerde Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mursi oyların yarısından biraz fazlasını alarak cumhurbaşkanı seçilmişti. Mursi’nin seçilmesinin ardından ülkenin İslamcı bir yapıya dönüştüğünü savunan muhalefet yeni anayasa taslağının da bazı özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle karşı çıkıyor. Dün İskenderiye kentinde karşıt gruplar arasında çıkan çatışmalarda 100’den fazla kişi yaralanmış, 50’den fazla kişi de gözaltına alınmıştı.

Geçen hafta ilki düzenlenen referandumunda yüzde 56,5 ‘Evet’, yüzde 43,5 ise ‘Hayır’ oyu çıkmıştı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler