HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da Hristiyanlara saldırı: Çok sayıda ölü var!

Mısır'ın Minya kentinde silahlı saldırganlar Hristiyan bir grubu taşıyan otobüse saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 23 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları saldırıda hayatını kaybedenler olduğunu ancak ölü sayısının tam olarak bilinmediğini belirtmişti. Hatırlanacağı üzere Mısır'da geçtiğimiz Aralık ayında da IŞİD terör örgütü tarafından Aziz Peter ve Aziz Paul kiliselerine saldırı düzenlenmiş ve 29 kişi yaşamını yitirmişti.

Mısır'da Kıpti Hristiyanları taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Minya eyaletinde gerçekleşen saldırıda en az 23 can kaybı var, 25 kişi de yaralı.

Otobüsün kiliseye girdiği sırada gerçekleşen katliamı kaç saldırganın yaptığı henüz açıklanımış değil.

Minya, başkent Kahire'ye 250 kilometre mesafede bulunuyor ve ülkenin orta kesiminde.

MİNYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Minya Valisi Essam el Bedaivi, Hristiyan Kıptilerin başkent Kahire'nin güneyindeki bir manastıra giderken saldırıya uğradığını açıkladı.

Mısır devlet televizyonu da Kıpti kafilenin Minye'de, Kahire'nin 220 km güneyindeki St. Samuel Manastırı'na gittikleri sırada saldırıya uğradıklarını duyurdu.

Kafilenin saldırıya uğradıkları sırada 2 otobüsle yolculuk ettiği de gelen bilgiler arasında.

Mısır'da Tanta ve İskenderiye kentlerinde bulunan iki Kıpti kilisesinde geçen ay bombalar patlamıştı. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırılarda en az 46 kişi yaşamını yitirmişti.

İlk patlama, başkent Kahire'ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tanta'da bulunan St George Kıpti Kilisesi'nde, Palmiye Ayini sırasında gerçekleşmişti. Birkaç saat sonra ise bu kez İskenderiye'deki St Mark Kıpti Kilisesi önünde bomba patlamıştı.

IŞİD KIPTİ HRİSTİYANLARI HEDEF ALMIŞTI

IŞİD, geçen yıl Aralık ayında Kahire'deki bir kiliseye yine ayin sırasında bombalı saldırı düzenlemişti. Patlamada, 25 kişi ölmüştü.

Kıpti Hristiyanlar, Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor. Kıpti Kilisesi, M.S. 451 yılında Kalkedon (Kadıköy) Konsili'nde İsa Peygamber'in insani ve kutsal özellikleri üzerine yaşanan uzlaşmazlıktan dolayı diğer Hristiyan mezheplerinden ayrılmaya karar verdi


En Çok Aranan Haberler