HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da referanduma doğru

Muhammed Mursi tarafından kabul edilen ve 15-22 Aralık günlerinde referanduma sunulacak yeni anayasa taslağına destek ve tepki için yarın 'cuma gösterileri' düzenleneceği bildirildi.

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin tarafından yapılan yazılı açıklamada, anayasanın referandumda evet oyu alabilmesi için destek mitingleri düzenleme amacıyla başkent Kahire'deki büyük camilerin önünde toplanma, ardından Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'na doğru yürüme çağrısı yapıldı.

Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Danışmanı Murad Ali de destek mitingleri düzenleneceğini, ancak gösterilerin yer ve zamanının kentlerdeki parti teşkilatları tarafından belirleneceğini söyledi.

Buna karşılık, muhalif partiler de büyük camilerden Tahrir Meydanı'na ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek suretiyle 'Anayasaya hayır' adı altında düzenleyecekleri gösterilere katılım çağrısı yaptı.

6 Nisan Hareketi üyelerinden Amr Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösteriler boyunca yeni anayasanın olumsuzluklarına ilişkin bilgilendirme broşürleri dağıtılacağını ifade etti.

(A.A)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler