HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da şiddet olayları

Mısır'ın Refah kentinde İçişleri Bakanlığına ait zırhlı bir araca yönelik düzenlenen ve 11 polisin hayatını kaybettiği saldırının sorumluluğunu "Ensar Beyt el-Makdis" adlı örgüt üstlendi.

KAHİRE (AA) - Örgütün sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada, Refah kentinde polisleri taşıyan zırhlı araca düzenlenen saldırının sorumluluğu üstlenilerek "İçişleri Bakanlığına bağlı polisleri taşıyan zırhlı araç havaya uçuruldu ve içinde bulunan 11 polis öldürüldü" denildi.

"YouTube" üzerinden yayınladıkları 4,5 dakikalık videoda zırhlı aracın havaya uçurulmadan önce militanların yaptığı hazırlık, patlayıcıları yola döşemeleri ve ellerindeki ağır silahlarla konuşma yaptıkları görülüyor. Ellerindeki silahları "polis ve askerlerden ganimet olarak aldıkları" dile getiriliyor.

Videonun sonunda "Yeryüzünde fitne kalmayıncaya kadar onlarla savaşın" ve örgüte ait değişik marşlar çalınarak son buluyor.

İçişleri Bakanlığından salı günü yapılan açıklamada, Sina yarımadasının kuzeyindeki Refah kentine bağlı Vifak köyünde yola döşenmiş patlayıcıların, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettiği olayda 11 polisin öldüğü bildirilmişti. Patlama esnasında yaralanan 10 polis ise çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle yönetimin el değiştirdiği Mısır'da, ordu, Sina'nın kuzeyinde "suç örgütleri" olarak nitelendirdiği gruplara yönelik operasyonlar düzenliyor.

Ensar Beyt el-Makdis örgütü, son aylarda özellikle güvenlik güçlerini hedef alan birçok saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler