HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da tutuklu Al Jazeera çalışanları serbest

Al Jazeera çalışanı tutuklu gazeteciler Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi için mahkeme yargılamanın tutuksuz devam etmesi kararını verdi. Gazeteciler aleyhindeki 'yalan haber yayma ve ulusal güvenliği tehlikeye atma' davası ise devam edecek.

Mısır'da tutuklu Al Jazeera çalışanları serbest

Mısır'da tutuklu bulunan iki Al Jazeera çalışanı için mahkeme kefaletle serbest bırakıldı.

Baher Muhammed ve hem Kanada hem de Mısır vatandaşı olan Muhammed Fehmi için serbest bırakılmaları yönünde karar çıksa da, mahkeme davayı düşürülmedi.

İki gazeteci 'yalan haber yaymak ve ulusla güvenliği tehdit etmek' iddialarıyla 400 günü aşkın süredir tutuklu olarak yargılanıyordu.

Muhammed Fehmi yaklaşık 33 bin dolar kefaletle serbest kalırken, Baher Muhammed'in kefalet ödemesine gerek duyulmadı. Davanın bir sonraki duruşması ise 23 Şubat'ta görülecek.

Üç Al Jazeera çalışanı Mısır'da Müslüman Kardeşlere yardım etmekle suçlanmış ve tutuklanmışlardı.

Gazetecilerden Avustralya vatandaşı Peter Greste, başka ülke vatandaşlarının suçlanmaları halinde sınır dışı edilmesini öngören yeni bir düzenleme kapsamında sınır dışı edilerek ülkesine gönderilmişti.

Mısır ve Kanada vatandaşı olan Fehmi, serbest bırakılabilmesi için Mısır vatandaşlığında vazgeçmeyi kabul etmişti. Muhammed için ise böyle bir durum söz konusu değildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler