HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'daki uçağın bombanın patlamasıyla düştüğü kesinleşti

Mısır'da düşen uçağın terörist saldırıya uğradığı, bombanın patlaması nedeniyle düştüğü açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "saldırının sorumlularını bulacağız, özel kuvvetleri görevlendirdim" açıklaması yaptı.

Rus istihbarat servisi FSB, Mısır'ın Sina yarımadası üzerinde düşün yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünü duyurdu. Uçağın enkazını inceleyen Rus istihbaratı, patlayıcı parçalarına ulaştı.

Geçtiğimiz ekim ayında Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden havalandıktan sonra düşen Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğü açıklandı.

Rus istihbarat servisi FSB, 224 yolcuyla düşen Airbus A-321 tipi uçağın enkazında patlayıcı parçalarına ulaşıldığını duyurdu.

'Kara kutu bombayı işaret ediyor'

Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesiyle ilgili soruşturmaya yakın bir kaynak uçağın kara kutusunun kabinde bir bomba patladığına işaret ettiğini söylemişti.

Soruşturmayı yürüten heyete yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada "Uçağın karakutusu kabinde bir patlama olduğuna işaret ediyor, ses kayıtları uçağın kalkışından havada kaldığı 24 dakika boyunca her şeyin normal seyrinde giderken âni bir hareketin yaşandığını gösteriyor" bilgisini verirken, "Bilgiler bomba teorisini güçlüce destekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

DÜŞEN UÇAK ONUR AIR’DE UÇMUŞTU

Sina Çölü’nde düşen Airbus A321 tipi uçak, 1997 yılında imal edildi. İlk uçuşunu 9 Mayıs 1997’de yaptı. ILFC finansal kiralama şirketine ait olan uçak, 2003 yılında Onur Havayolları tarafından kiralandı. 220 koltuklu A321, TC-OAE tescili ile 2012 yılına kadar uçtu. Daha sonra 663 imalat numarasına sahip uçak Kolavia tarafından kiralandı. Rus tescili EI-ETJ oldu.

IŞİD DÜŞÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Sharm-el Şeyh’ten havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Sina Çölü üzerinde düşmüş, IŞİD, 224 kişinin öldüğü uçağın düşmesinden sorumlu olduğunu açıklamıştı.

SEFERLER DURDURULMUŞTU

Rus Metrojet Havayolları'nın Şarm El Şeyh-St.Petersburg uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü iddiaları nedeniyle pek çok büyük havayolu şirketi Sina üzerinden uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı. Türk Hava Yolları (THY) da bu kente ay sonuna kadar sefer yapılmayacağını açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler