HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'ın "Kassam Tugayları" kararına tepkiler

Mısır'da, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "terör örgütleri listesine" alınma kararı, Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Mısır'ın "Kassam Tugayları" kararına tepkiler

Hamas'ın çağrısı üzerine Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde toplanan göstericiler, karara itiraz eden sloganlar atarak, Kassam Tugayları'nın Başkomutanı Muhammed ed-Dayf'ın evine yürüdü.

Eylemde konuşan Hamas yöneticilerinden Salah el-Berdevil, "Biz buraya kendimizi savunmak için değil, bu kararı tanımadığımızı tekid etmek için geldik" dedi.

Hamas'ın, Mısır'ın içişlerine müdahalesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Berdevil, Hamas'ın, Arap ülkelerinde yaşanan sorunların içine çekilmek ve direnişin günah keçisi yapılmak istendiğini savunarak, bu türden çabaların başarısızlıkla sonuçlanacağını dile getirdi.

Mısır'da, "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması" yönünde açılan davaya bakan Acil İşler Mahkemesi, söz konusu silahlı grubun "terör örgütleri listesine alınmasına ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına" karar vermişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler