HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısırlı Şeyh'ten IŞİD'e karşı 'intikam çağrısı'

Dünyanın önde gelen Sünni İslam eğitim kurumu El Ezher Medresesi Şeyhi, Ürdünlü pilotun IŞİD militanları tarafından canlı canlı yakılmasına tepki gösterdi ve bu militanların öldürülmesi için çağrıda bulundu.

Mısırlı Şeyh'ten IŞİD'e karşı 'intikam çağrısı'

Dünyanın önde gelen Sünni İslam eğitim kurumunun şeyhi, Ürdünlü pilotun Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından canlı canlı yakılmasına tepki gösterdi ve bu militanların öldürülmesi, çarmıha gerilmesi ya da kol ve bacaklarının kesilmesi için çağrıda bulundu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan El-Ezher Camisi ve Medresesi'nin Şeyhi Ahmet el Tayyip, Salı günü yayımlanan ve IŞİD'in rehin tuttuğu Ürdünlü pilotu diri diri yaktığı görüntüleri sert bir dille kınadı.

El Tayyip, bu militanların "Allah'a ve Muhammed Peygamber'e karşı savaştığını" dolayısıyla Kuran'da öngörülen öldürme, çarmıha gerilme ya da uzuvlarının kesilmesi gibi cezalara çarptırılması gerektiğini söyledi.

Salı günü akşama doğru yapılan yazılı açıklamada, pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin yakılmasının İslam'a aykırı olduğu, savaş zamanında bile, düşmanının dahi vücuduna zarar verilemeyeceği ve bozulamayacağı ifade edildi.

Şeyh Ahmet el Tayyip açıklamada "bu korkakça hareketin kendisini dehşete düşürdüğünü" ifade etti.

Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe, ABD öncülüğündeki koalisyon çerçevesinde IŞİD'e hava operasyonu düzenlerken uçağı düşmüş, IŞİD militanları tarafından rehin alınmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler