HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mistura'dan Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiası ile ilgili açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Mistura'dan Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiası ile ilgili açıklama

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab'la bir araya gelmek üzere Roma'da bulunan BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, gazetecilerin Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasına yönelik sorusuna, "Bu konuda bilgim yok. İlk defa duyuyorum. Bunu bana haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Böylece bu konuyu araştırmış olacağım" diye yanıt verdi.

ERDOĞAN: BİZE ULAŞAN BİLGİLER DE BU YÖNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO zirvesinden dönerken,Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğüne ilişkin haber geçtiği Bahoz Erdal ile ilgili "Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

Erdoğan, "PKK’nın elebaşlarından Bahoz Erdal’ın öldürüldüğü iddiası var. Size ulaşan daha fazla bir bilgi var mı?" sorusuna, "Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriyetarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor" demişti.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK'nın önemli teröristlerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'inSuriye'de öldürüldüğü iddialarına ilişkin, "Bahoz Erdal'ın öldüğüne dair çeşitli haber kanallarından ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değil. Dolayısıyla biz resmi açıklamalarımızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapacağız" dedi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler