HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Moskova'dan yeni Binali Yıldırım yorumu: "Erdoğan'ın gücünün artması tehlike oluşturuyor"

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye'de Binali Yıldırım'ın yeni başbakan olarak görevlendirilmesinin teknik bir konu olduğunu savundu.

Moskova'dan yeni Binali Yıldırım yorumu: "Erdoğan'ın gücünün artması tehlike oluşturuyor"

MOSKOVA, (DHA) - Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye'de Binali Yıldırım'ın yeni başbakan olarak görevlendirilmesinin teknik bir konu olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünün daha da arttığını söyledi. Rus senatör, Erdoğan'ın gücünün artmasının tehlike oluşturduğunu iddia ederek, "Bundan güzel şeyler beklenmez" dedi.

Tass Ajansı'nın haberine göre, Yıldırım'ın Başbakan olmasının Türkiye'de parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi daha güvenli hale getirdiğini savunan Kosaçev, “Böylece AKP'de güç bir kişinin elinde daha merkezi hale getirildi. Bu kişinin diktatör gibi davranışları Türkiye'nin müttefiki NATO içinde de ciddi endişe oluşturuyor" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la başkanlık planı ve anayasal değişiklik konusunda aynı fikirde olmadığını, yeni başbakanın ise tamamen Erdoğan'ı desteklediğini ifade eden Kosaçev, “Yeni Başbakan'ın Erdoğan'a ve onun düşüncelerine sorgulamadan bağlı olacağı anlaşılıyor" diye konuştu.

Kabine değişikliği konusunda da değerlendirmede bulunan Rus senatör, “Burada temel sorun yeni başbakan değil. Açık olan şu ki, ülkede artık bir kişinin iradesi çok daha fazla öne çıkacak. Onun gücü artıyor. Tehlikeli adımlar atılabilir. Ben bundan güzel şeyler beklemiyorum. Davutoğlu'nun ağırlığı sembolikti. Şimdi yeni yönetim görevi devralıyor" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler