HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muhalifler Halep'te iki bölgeyi ele geçirdi

Halep’te Esad rejimine karşı savaşan silahlı muhalif gruplar, kentin stratejik öneme sahip Micbel ve Menaşir bölgelerini ele geçirdiğini duyurdu.

Muhalifler Halep'te iki bölgeyi ele geçirdi

Al Jazeera Halep muhabirinin aktardığı bilgilere göre, silahlı muhalif gruplar Halep'in kuzeyinde ve Handarat Kampının etrafında yer alan Micbel ve Menaşir bölgelerini ele geçirdiğini duyurdu.

Kentteki silahlı muhalif grupların çatı birliği ‘Şam Cephesi'nin basın sorumlularından Salih Anadani ise, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, cephe birliklerinin rejim güçlerine saldırarak, ‘bölgedeki tüm askeri noktaların denetimini' ele geçirdiğini ifade etti.

Adnani, "İslami Cephe, Mecbel bölgesinde rejime ait tüm noktaların kontrolünü sağlayarak, 20 rejim askerini öldürdü. Bir tankla çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdi. Bölgede çatışmalar devam ediyor" dedi.

Handarat ve Şeyh Nacar bölgesinde bulunan rejime bağlı güçlerin de muhaliflerin olduğu yerleri topçu ateşiyle vurduğunu aktaran Anadani, rejimin saldırılarında da muhaliflerden yaralananların olduğunu söyledi.

Mecbel ve Menaşir bölgeleri, rejim ordusunun ele geçirmeye çalıştığı Handarat kampının ve kent ile kırsalının arasında bağlantı yolu Kastillo yolunun yakınında yer alıyor.

Halep'te direniş

Halep'te yaklaşık bir yıldır süren rejim kuşatması son haftalarda yoğunlaştı. Muhalifler Halep merkezini diğer bölgelere bağlayan 4 kilometrelik bir koridorda direnişini sürdürüyor.

Şam rejimi daha önce de Humus'ta benzer bir şekilde yaklaşık iki yıl boyunca kuşatma uygulamış ve bölgede büyük bir insani dram yaşanmıştı.

Kuşatma altında tuttuğu bölgelere ilaç ve gıda girişine izin vermeyen rejim güçleri, bu şekilde kenti teslim olmaya mecbur bırakma politikası güdüyor.

Rejimin Humus'ta uyguladığı abluka, Cenevre 2 Konferansı'nda da gündeme gelmiş, varılan anlaşma ile bölgeye gıda ve insani yardım girişine bir süre izin verilmişti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Ekim ayında Suriye krizinin çözümü için yeni bir teklifte bulundu: Halep'ten başlayarak başka bölgelere de uygulanacak "dondurulmuş bölgeler” (freeze zones). Planı De Mistura ile Şam'da görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, taslağı 'üzerinde çalışılmaya değer' bulduğunu açıkladı.

Plan, hem rejim hem de muhaliflerin Halep'ten başlayarak belirlenmiş bazı bölgelerde ateşkes ilan etmesini öngörüyor. De Mistura, dondurulmuş bölgelerin daha sonra yapılacak müzakereler için bir başlangıç olacağını söyledi, ancak bunun ayrıntılarını ve takvimini vermedi.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

aljazeeraturk

İstanbul ve 4 ilde okullara kar tatili

Barcelona Zubizarreta'yı gönderdi

İlk 18'de yabancı sınırı yok

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler