HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Münih’te engellileri sevindirdiler

Almanya’nın Münih kentinde Başkonsolos Mesut Koç ve Elele Alman-Türk Engelliler Yardım Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Türk engellileri sevindirdi

MÜNİH,(Almanya),(DHA) Münih Pfennigparade Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden heyet, Türk ve Alman engellilere hediyeler dağıttılar. Yaklaşık olarak 1500 engelliye hizmet veren 60 yıllık tesisin halkla ilişkiler müdürü Thomas Weber, heyete tesis hakkında brifing verdi. Heyete, tesislerdeki kreşlerden, liseye kadar olan okul bölümlerinden, değişik mesleklerin öğretildiği atölyelere kadar birçok bölüm gezdirildi.

Başkonsolos Koç ve Genel Başkan Hocazade tesislerdeki engelli Türk çocuklarıyla sohbet ederken, duygulu anlar yaşadılar.Türk engelliler heyetin verdiği hediyelerden ve gördükleri destekten çok memnun kaldılar. Tesisin kreş bölümün Başkonsolos Koç ve Genel Başkan Hocazade, çocuklara kendi elleriyle yanlarıyla getirdikleri baklavadan yedirdiler. Yürüme engelli Türk gençlerinden Enes Kiremitçi, heyeti yanında hiç ayırmadığı ve kendi yaptığı Türk bayrağı ile gururla karşıladı.

Ziyaret sonrası DHA muhabirine konuşan Başkonsolos Mesut Koç, "Türk ve Alman çocuklarının bir arada ve oldukça iyi koşullarda eğitim alıyor olmalarını görmekten özellikle memnuniyet duydum. Kendileriyle bir arada bulunmak bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu” dedi.

Elele Alman-Türk Engeliler Yardım Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ise "Türk ve Alman çocuklarının hiçbir ırk ayrımı yapılmadan burada terapi görmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Buradaki çocukların ve ailelerinin herhangi bir sorunları olduğunda, yakından ilgilenmemiz bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görevimizdir. Engelli vatandaşlarımıza aldıkları nefes kadar yakınız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler