HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mursi'den Suriye muhalefetine çağrı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) liderler zirvesinde Suriye konusuna değinerek, muhalefeti birlik olmaya, Şam yönetimini ise tarihden ders almaya çağırdı.

KAHİRE (İHA) - Mursi, uluslararası toplum tarafından tanınan Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) içerisinde yer almayan muhalif partilerin de demokrasi adına SUK ile birlik ve dayanışma içerisinde olmasını istedi.

Mursi, "Suriye rejimi tarihten ders almalıdır. Kendi şahsi çıkarlarını, halklarının çıkarlarının üstünde tutanlar önünde sonunda gideceklerdir" ifadelerini kullandı.

Mısır'ın, yaklaşık 23 aydır devam eden ve en az 60 bin kişinin hayatını kaybettiği iç savaşın sona ermesine yönelik girişimlerine devam edeceğini belirten Mursi, bu süreçte Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması istediklerini ve dış müdahaleye karşı olduklarını dile getirdi. Mursi ayrıca, tüm Suriyelileri içine alacak bir diyalog sürecinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

57 üyeli İİT'nin 12'nci liderler zirvesine 26 hükümet ve devlet başkanı katılıyor. Suriye, zirveye katılmamasına rağmen, görüşmelerin merkezinde yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler