HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mursi’nin anayasa beyanına destek

Mısır'ın başkenti Kahire’de binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yeni anayasa açıklamasına destek vermek üzere gösteri düzenledi.

Tahrir Meydanı'nda ülkede "sivil darbe" yapmakla eleştirilen Mursi karşıtı protesto eylemleri düzenlenirken, Cumhurbaşkanlığı çevresinde Mursi'ye destek gösterileri yapıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından ilan edilen yeni Mısır Anayasası beyanatını desteklemek için dün cuma namazı öncesinde toplanan göstericiler, Cumhurbaşkanlığı binası önünde bir araya geldi. Cuma namazını burada toplu halde kılan göstericiler, daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nın önüne bir platform kurarak ellerinde Mursi’nin resimleri ve “Halk, Cumhurbaşkanı’nın kararlarını destekliyor” pankartları ile gösteri düzenledi. Tekbirler getirerek Mursi lehine tezahüratlarda bulunan muhafazakar kökenli göstericiler, “Basın nerede, isyancılar burada” sloganı attılar.

Göstericiler, "Ülkedeki gelişmeler 25 Ocak Devrimi’nin bir tezahürüdür. Bu yeni anayasa beyanatı da bu zaferi kazanan halkın iradesidir. Yeni Mısır’ın kuruluşunun ilanıdır” dediler.

Meydanda sıkı emniyet tedbirlerinin alındığı ve acil vakalar için sağlık ekiplerinin hazır bulundurulduğu gözlendi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler